{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Grevinge - nybygget hus set udefra
Byggede drømmehuset

Der er langt til naboerne, og råvildtet kommer gerne spadserende helt tæt på den nybyggede villa i Grevinge. Præcis som Jeanette og Sebastian forestillede sig det, da de valgte at rive den gamle landejendom ned, der lå på grunden, og byggede deres egen drøm af et hus. De store streger havde de selv sat, inden de tilkaldte arkitekt Simon Thorius til at få alle detaljerne på plads. Heriblandt at trække lyset fra Lammefjorden helt indenfor i boligen. 

”Udfordringen ved byggegrunden var, at udsigten ud over Lammefjorden er mod øst og nord-øst, altså der hvor solen ikke er. Så vi skulle skabe balance i lyssætningen og sætte vinduer i, så man kan følge dagens og solens gang på en anden måde,” fortæller arkitekt Simon Thorius.

 

17

VELUX PRODUKTER

166.000 kr. 

PRODUKTPRIS

Højt til loftet

Jeanette og Sebastian elsker at holde selskab og invitere gæster, og de har skaleret deres hus til at kunne rumme både en voksende familie og alle de mennesker, de nyder at omgive sig med. Over 600 kvadratmeter har de bygget, og meget af pladsen har de dedikeret til det store, åbne køkken-alrum, der vender sig mod udsigten over fjorden.

For at skabe balance i lyset er der sat fem store ovenlysvinduer i det højloftede rum. Et greb som ifølge arkitekt Simon Thorius tjener flere funktioner: ”De store rum i et så stort og højloftet byggeri kan godt gå hen og minde om en kirkehvælving, og i dette hus er der hele 8 meter til loftet i køkkenet. Her giver det især mening at sætte VELUX ovenlysvinduer i for at få himlen og naturen ind, men også for at man ikke skygger for sig selv, når man laver mad. Hvis lyset er for ensidigt, bliver der skabt store kontraster af det hårde lys, og farverne på maden og vinen fremstår heller ikke rigtige,” fortæller han.

Naturens inviteres indenfor

For Jeanette og Sebastian betyder de mange ovenlysvinduer, at de får naturen indenfor på alle tidspunkter af døgnet.

”Naturen er enormt vigtig for os, og vi har hele tiden tænkt over, hvordan vi kunne invitere den mest muligt ind i huset. Det har overrasket mig meget, hvordan også de nordvendte VELUX ovenlysvinduer giver os meget lys. Mange spurgte os om, hvad effekten af dem skulle være, men de giver et fantastisk klart lys. Alting fremstår meget farveægte, og det er utroligt, så meget lys de sender ind på trods af, at de vender mod nord,” fortæller Sebastian.

 
Fra badekarret er der udsigt til stjernerne
Plads til oplevelsesvinduer

Arkitekt Simon Thorius har arbejdet med begrebet ”oplevelsesvinduer” i villaen ved Lammefjorden.

”Ovenlysvinduet på badeværelset er sat, så loftshøjden og lyset lander på badekarret – et oplevelsesvindue, der fungerer både dag og nat. Med vinduerne kan man arbejde med kontrasterne, lys og mørke, der giver nye og andre oplevelser rundt omkring i huset,” fortæller han.

 Den effekt kan Sebastian og Jeanette godt nikke genkendende til:

”De steder, hvor ovenlysvinduerne kaster lys i huset, bliver man draget af. Øjnene bliver simpelthen trukket derhen, og lyset lokker os til at bruge alle områder af huset. Det fungerer i praksis og skaber oplevelser i hverdagen,” siger Sebastian.

”Vi har sat et ovenlysvindue over vores badekar, så vi kan ligge der og kigge op på stjernerne. Så det lukker dagslyset ind på badeværelset, men også til det omvendte, når vi slukker alt lys og lukker stjernehimmelen og månelyset ind,” fortæller han.

 

 
 

Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer

1. Kvalitetsprodukt
”VELUX ovenlysvinduer har jeg kendt til i mange år, så jeg vidste, at jeg kunne forvente et kvalitetsprodukt, som fungerer og nemt kan bygges sammen. Samtidigt er det også et produkt, som håndværkerne kender godt og kan arbejde med.”

2. Farveægthed
”Vi oplever at kunne se alle farver meget ægte, fordi vi med VELUX ovenlysvinduerne har fået skabt en god balance i lysindfaldet. Især de nordvendte vinduer kaster et utroligt klart dagslys, som vi nyder rigtig godt af.”

3. Fantastisk indeklima
”Alle vores VELUX tagvinduer er integreret i det elektroniske system CONNEX, som vi kan styre via vores mobiltelefoner. Og selv om vi har indbygget et avanceret ventilationssystem i selve huset, så er der ikke noget, der kan slå frisk luft. Vi har et fantastisk indeklima, fordi vi lufter huset igennem via ovenlysvinduerne mange gange i løbet af dagen. Også i de store højloftede rum, hvor der ellers godt kan ligge en del "død" luft under taget.”

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer