{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planlægning: Arkitekt Stefan Ehrenberger / Fotos: Patricia Weisskirchner
Vippevinduer
Tilbage til rødderne

Dette kunne være Birgita og Stefans motto for deres vellykkede renovering af familiens bolig ved søen Neusiedl. Huset blev oprindeligt bygget som en stald omkring 1900. I tresserne blev den omdannet til en bolig, men huset levede stadig ikke op til den voksende families behov. Efter at ejerne havde opgivet tanken om at bygge en helt ny bygning, besluttede de i stedet at renovere bygningen. Med en fin sans for detaljer formåede de at renovere den overetagen uden at ændre tagets oprindelige form.

4
VELUX produkter

2 dage

MONTERINGSTID

Fire ovenlysvinduer oplyser den øverste etage

Resultatet er et familiehus, hvor tradition møder modernitet. I stueetagen er der et lyst køkken med direkte adgang til terrassen og en stue med åben kamin. En trætrappe fører op til et åbent galleri samt et badeværelse og soveværelset.

Under renoveringen var man særlig opmærksom på at sikre, at rummene ville blive badet i naturligt lys. De firkantede vinduer i stueetagen er erstattet af bondehusvinduer i områdets klassiske stil. Den smukke toetagers kollage af vinduer giver udsigt til haven fra begge etager. Desuden sikrer de fire ovenlysvinduer på øverste etage en jævn belysning ikke kun i galleriet og trappeområdet, men også i soveværelset. 

De største fordele ved at få VELUX ovenlysvinduer

  1. Masser af dagslys – hele dagen lang: Med boligejerens egne ord: "De velplacerede ovenlysvinduer giver lyset mulighed for at trænge langt ind i værelserne og oplyse hele overetagen hele dagen."

  2. Dagslys skaber god stemning: "Vi har fundet ud af, at mere dagslys ikke kun lyser rummet op, men også har en positiv effekt på vores humør – selv på korte vinterdage, og når solen står lavt."

  3. Natafkøling og god ventilation: "Man er virkelig nødt til at udnytte den kølige natteluft for at kunne holde huset køligt, især i dette område. Takket ovenlysvinduernes placering fungerer det perfekt med det åbne galleri."
Planlægning: Arkitekt Stefan Ehrenberger / Fotos: Patricia Weisskirchner
Tophængte ovenlysvinduer
Vi elsker den lyse atmosfære

"I Wien har vi en klassisk gammel lejlighed med alle dens fordele, men der er også en klar ulempe, nemlig at der er temmelig mørkt," siger Birgita. "Dette giver os blot endnu mere grund til at nyde hvert eneste lysfyldte øjeblik i vores weekendhus."

"Vores søn har allerede udråbt galleriet med alle ovenlysvinduerne til sit personlige fristed."
– Birgita og Stefan, boligejere
Planlægning: Arkitekt Stefan Ehrenberger / Fotos: Patricia Weisskirchner
Vippevinduer
Solen kysser godmorgen med naturligt dagslys

Birgita har elsket lyset hele livet. "Jeg voksede op under et meget stort ovenlysvindue, og hver morgen elskede jeg følelsen af at mærke de første solstråler på mit ansigt. Den store mængde dagslys puster virkelig liv i familien, når vi er i huset, og vi vågner hver morgen ved det fantastiske lys, der strømmer ind i alle rum fra ovenlysvinduerne ovenpå. Det er bare en fantastisk god måde at starte dagen på."

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Toppmanövrerade takfönster
Manuelt vippevindue
Produktoplysninger
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Produktoplysninger
Oplev dit rum med ovenlysvinduer