{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Huset før og efter renoveringen
Fire, flotte fladtagsvinduer gav lys

Da familien Andersen Nielsen købte en mørk, slidt bolig fra 1966 i Fredensborg, gik renoveringen straks i gang. En tilbygning, en ændret planløsning, fire fladtagsvinduer og en lystunnel senere fremstår huset i dag moderne og med så meget dagslys i alle rum, at stemningen i hjemmet er totalt forandret. 

Det var i første omgang ikke huset, men en gammel vild have, som Torben Thornæs Andersen og Karin Sandager Nielsen faldt for. Haven havde flere sjældne træer og buske, som over årene havde fået lov til at vokse så vildt.

I dag er den vilde have blevet trimmet, men også huset har været igennem den helt store renovering. Blandt andet med en 30 kvadratmeter tilbygning, der har givet plads til en voksenafdeling med soveværelse, walk-in garderobe, et stort badeværelse og et viktualierum.

5

VELUX PRODUKTER

88.000 kr. 

MONTERING OG PRODUKTPRIS

Lys er omdrejningspunktet

Én af de ting, som virkelig har ført huset ind i nutiden, og som tilfører stemningen og oplevelsen af rummenes størrelse noget nyt, er de fire nye VELUX INTEGRA fladtagsvinduer med buet glas, som er placeret i køkken-alrummet, entréen, soveværelset og voksenbadeværelset.

Huset orienterer sig mod sydvest med store glaspartier i vinduer og skydedøre ud mod haven, mens der er smalle og relativt højtplacerede vinduer mod nord og øst. Dét kombineret med udhæng rundt om huset gav meget mørke områder indenfor. Et mørke, som familien gerne ville eliminere. 

“Her er ovenlysvinduer en oplagt mulighed for at få dagslys ind i rummene. Før har køkkenet og entréen været en meget mørk affære at bevæge sig rundt i, men i dag takket være ovenlysvinduerne er her altid lyst og rart at være. På en sommerdag føler jeg næsten, at jeg kan solbade og lave mad samtidig ude i køkkenet, fordi lyset bare brager ned fra oven”, fortæller Torben. 

Huset efter de fire fladtagsvinduer er monteret
Her ses køkkenet efter fladtagsvinduet er monteret

Fire flotte fladtagsvinduer med buet glas i Fredensborg
Luften i køkkenet udskiftes på få øjeblikket, når fladtagsvinduet er åbent
Vinduet giver bedre indeklima

Han tilføjer, at det ikke kun lysmæssigt er en gevinst med fladtagsvinduerne. Også indeklimaet er blevet forbedret, fordi vinduerne er programmeret til at åbne fire gange om dagen for at lufte ud.  

“Ovenlysvinduerne har klart været en tungere økonomisk post i renoveringsbudgettet, men de giver så meget merværdi til stemningen i hele huset, at de bestemt ikke var til diskussion at spare væk. Vi regner med at bo her i mange, mange år fremover. Netop fordi her er optimalt lys og nu også en optimal planløsning og masser af plads,” siger Torben Thornæs Andersen.  

Fire flotte fladtagsvinduer med buet glas i Fredensborg
Når vinduet åbnes, ledes den varme luft op og ud i løbet af få øjeblikke
Fordelene ved VELUX fladtagsvinduer i denne bolig

1. Dagslyset strømmer ind
Fladtagsvinduerne med buet glas lukker masser af dagslys ind. I køkkenet var der førhen kun et højtplaceret, smalt facadevindue, som gjorde familien helt og aldeles afhængig af elektrisk lys. I dag har de et fantastisk arbejdslys, når der hakkes, steges og brases i køkkenet.

2. Bedre indeklima
Da vinduerne sidder udenfor rækkevidde, er de elektrisk betjente. Ved et enkelt tryk åbner vinduet i badeværelset og udskifter luften nemt og effektivt efter et varmt bad eller toiletbesøg.

3. Funktionalitet
I forlængelse af soveværelset har Torben og Karin en walk-in garderobe. Til det lille rum har de valgt en lystunnel, der leder dagslyset ned igennem et reflekterende rør (se galleri øverst). Produktet anbefales til de helt små rum, hvor det ikke er muligt at montere ovenlys.

Anvendte produkter
Nya generationen takfönsterkupol med välvt glas
Fladtagsvindue med buet glas
Læs mere
Lystunnel
Læs mere