{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Mor, far, børn og hund er glade for ovenlysvinduerne
Mød Familien Birk Rasmussen

De bor i et traditionelt parcelhus i Dragør, som populært sagt har 800.000 ”søskende” i Danmark. I øjeblikket bliver mange parcelhuse i ét plan renoveret, fordi nye børnefamilier flytter ind. En udfordring med hustypen er dog, at de lave forsænkede lofter og manglen på dagslys ikke stemmer overens med ønskerne om en lys og funktionel bolig. Parcelhuset i Dragør var også mørkt, indtil Christian og Cecilie besluttede sig for at montere fem elektrisk betjente ovenlysvinduer med tilhørende solafskærmning. Ét i børneværelset, to sammenhængende vinduer i stuen og ét i køkkenet.

5

VELUX PRODUKTER

147.500 kr. 

MONTERING OG PRODUKTPRIS

Slut med stegeos

Der er mange gode grunde til at have ovenlys i køkkenet. I dag har familien Birk Rasmussen et optimalt arbejdslys, når der skal kokkereres i dagligdagen og ved små og store lejligheder. Oftest behøver det elektriske lys ikke at være tændt i dagtimerne, fordi det naturlige lys strømmer ind fra ovenlysvinduet i taget.

Brænder frikadellerne på eller hænger madluften i køkkenet, kan luften nemt og effektivt skiftes på få minutter. Åbnes ovenlysvinduet og et facadevindue samtidigt, får man nemlig glæde af ”skorstenseffekten”, der presser den varme luft ud af ovenlysvinduet. 

Parcelhus i Dragør med ovenlysvinduer

Plads til leg
Familiens to yngste sover i køjeseng på det lille børneværelse. Udfordringen var, at facadevinduet ikke lukker særligt meget dagslys ind, og det fik værelset til at fremstå mørkt og huleagtigt. Et VELUX ovenlysvindue har bidraget til følelsen af mere plads og sørger samtidig for et godt indeklima, når børnene sover – eller hvis legen går vildt for sig.

"Efter vi fik ovenlysvindue i børneværelset virket rummet nærmest dobbelt så stort, meget lysere og generelt er det et mere behageligt rum at være i."
Christian, boligejer
Parcelhus i Dragør med ovenlysvinduer
Fordelene ved ovenlys i parcelhuset

1. Dagslys overalt i boligen
Det klassiske, danske parcelhus skriger på dagslys. Udfordringen er at få bragt dagslyset langt nok ind i rummene, der ofte fremstår mørke. Med ovenlysvinduer er det muligt at få dagslys ind i områder af boligen, som ellers er afhængig af elektrisk lys. 

2. Et hjem med højt til loftet
Parcelhuset er blandt andet kendetegnet ved lave, forsænkede lofter. Ved at lade loftet gå i kip eller etablere en lysskakt, vil man opnå en unik rumfornemmelse, hvor huset vil føles større, end det i virkeligheden er.

3. Ovenlys får parcelhuspriser til at stige
Når parcelhusejere monterer ovenlysvinduer i taget, giver det ikke bare mere dagslys, bedre indeklima og større komfort. En undersøgelse fra 2018 foretaget af Boligsiden.dk viser, at parcelhusets salgspris øges i gennemsnit med 107.853 kroner. Læs mere her.

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
Verdunkelung
VELUX mørklægningsgardin
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer