{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Dagslys som et designelement

Efter Stine havde købt en villa i Charlottenlund sammen med en ven, begyndte hun at udarbejde en plan om at todele huset, så begge familier kunne have deres eget boligareal. Dagslyset spillede en central rolle i renoveringen, og Stine arbejdede tæt sammen med en arkitekt for at gøre sin drøm om en lys tilbygning til virkelighed. 

"Det er vigtigt for mig, at dagslyset er mest muligt til stede i rummet," siger hun.

Hun besluttede sig for at montere de nye VELUX 3-i-1 vippevinduer for at optimere indfaldet af naturligt lys i den åbne tilbygning, hvor køkkenet, spiseområdet og stuen skulle forenes. Overfloden af lys har givet hendes familie et perfekt samlingspunkt, hvor de mødes for at spise, hvile sig og lege. 

"Det er et alsidigt rum, hvor vi samles for at sidde og snakke, spise og slappe af. Her kan børnene lege sammen med deres venner og løbe rundt eller spille musik og danse. Det er et centralt samlingspunkt for vores familieaktiviteter," siger Stine. 

Nu, hvor renoveringsprojektet er afsluttet, kan hun følge solen fra den står op om morgenen med sine rødlige nuancer og i løbet af dagen giver masser af lys fra syd for til sidst at skabe et blødere lys om aftenen på den vestvendte side. 

"Selv om man ikke går udenfor, er man stadig forbundet med omgivelserne. Man føler, at naturen er tæt på," siger Stine. 

Hjemmearbejde

Ligesom mange andre har Stine arbejdet hjemmefra på deltid i løbet af de seneste to år. Som Research Coordinator på Danmarks største hospital tilbringer hun meget tid med at arbejde på sin laptop, så en god hjemmekontorløsning er vigtig. 

Ved at tilføje VELUX 3-i-1 vippevinduer i forbindelse med renoveringen har Stine skabt ekstra plads til et skrivebord, hvor hun har en smuk udsigt til omgivelserne og nyder godt af den overdådige mængde dagslys, som giver hende et boost. 

"Det giver energi, når man kan mærke solskinnet igennem vinduerne," siger hun. 

Når vejret er godt, og børnene er i skole, nyder Stine det stille hjemmekontor, hvor den konstante forbindelse til naturen, når dørene eller vinduerne er åbne, holder hende frisk. 

"Når jeg arbejder hjemmefra og sidder ned i mange timer, er det vigtigt for mig at have denne forbindelse til omgivelserne og en fornemmelse af, hvad der foregår omkring mig," siger Stine.

"Daglyset betyder meget for mig, når jeg arbejder hjemmefra, fordi det skaber en forbindelse til omgivelserne"
Stine
Valg af det rette produkt

Da Stine ledte efter sine nye ovenlysvinduer, opdagede hun VELUX 3-i-1 vippevinduer, som gør det muligt for hende at optimere dagslysindfaldet i hjemmet ved hjælp af enkeltkarmen og de slankere profiler. 

"Jeg syntes godt om løsningen, hvor de tre vinduer er placeret tæt sammen, så man har en større vindueskarm," siger hun. 

Da hendes tilbygning har et skråt tag, er vindueshylderne ret dybe. Tilføjelsen af det nye ovenlysvindue betød, at der blev frigjort noget ekstra plads under den større vindueskarm, som Stine kunne udnytte. 

"Det giver noget plads under vinduet, som man kan bruge til et bord eller planter. Så jeg syntes, at det var en utrolig god løsning til dette rum," siger hun.

Tre overvejelser i forbindelse med ovenlysvinduer:

  1. Spørg en ekspert – "Jeg er glad for, at jeg valgte at tilføje så mange vinduer, som jeg gjorde. Jeg havde nogle gode diskussioner med vores arkitekt, som hjalp os med at tegne løsningen."
  2. Tilføj brugbar plads – "Væggene er meget tykke, hvilket giver ekstra plads under vinduet. Det åbner rummet meget op, så det virker større."
  3. Skab en forbindelse til naturen "Det er udsigten. Man føler, at naturen er tæt på. Selv om man ikke går udenfor, føler man stadig, at man er forbundet med omgivelserne. Det er en rigtig dejlig følelse."

Anvendte produkter
VELUX 3-i-1 takfönster
Vippevindue 3-i-1
Læs mere