{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Køkkenet før og efter
Køkkenet før og efter
Køkkenet fik vitaminindsprøjtning

På en villavej i Birkerød har familien Schneider hjemme. For nylig fik de monteret fire ovenlysvinduer i parcelhusets køkken for at give det en tiltrængt vitaminindsprøjtning i form af naturlig lys og luft. 


”Her er ultralyst og meget, meget venligt. Vi nyder at opleve sollyset vandre rundt i køkkenet. Det ændrer rummets udtryk time for time. Og når solen ikke skinner, er her stadig lyst bare på en lidt mere rolig måde,” siger Rikke Schneider. 

4

VELUX PRODUKTER

102.000 kr. 

MONTERING OG PRODUKTPRIS

Godt indeklima kan mærkes

Frisk luft og dagslys har beviseligt en effekt på menneskers velvære, og i familien Schneider har de selv vurderet, at den øgede mængde dagslys og det forbedrede indeklima har givet overskud i hverdagen:

”Vi er enige om, at de til tider hektiske morgener med to unger, der skal ud af døren, føles lidt lettere. Om det så bare er noget, vi bilder os ind, ved vi ikke, men der er en forskel. Selv husets to mest inkarnerede B-mennesker vågner hurtigere op til dåd. Helt uden brug af kaffe og "tagen-sig-sammen,” fortæller Rikke.

Parcelhus i Birkerød med 4 fjernbetjente ovenlysvinduer i lysskakt 
"Skorstenseffekten" udskifter luften i køkkenet på få øjeblikke

Hyggen helt i top

Vinduerne har givet familien en ny forbindelse til livet udenfor hjemmets vægge. Både til det varierede danske vejr og til den omkringliggende natur:

"Vi har opdaget en ekstra feature ved vores ovenlysvinduer, som vi ikke havde forestillet os. Når det regner, og der ellers er stille i huset, er der dømt absolut råhygge. Lyden af regnen, der rammer ruderne, sender hyggebarometeret helt i top," fortæller Rikke.

"Fordi der er helt åbent mellem køkken-alrum, stue og næsten alle værelser, får vi luftet hele butikken igennem på ingen tid. Det er en stor hverdagsluksus!"
Rikke Schneider
Fire ovenlysvinduer er placeret i taget over køkkenet
Fordelene ved ovenlys i parcelhuset

1. Dagslys overalt i boligen
Det klassiske, danske parcelhus skriger på dagslys. Udfordringen er at få bragt dagslyset langt nok ind i rummene, der ofte fremstår mørke. Med ovenlysvinduer er det muligt at få dagslys ind i områder af boligen, som ellers er afhængig af elektrisk lys. 

2. Et hjem med højt til loftet
Parcelhuset er blandt andet kendetegnet ved lave, forsænkede lofter. Ved at lade loftet gå i kip eller etablere en lysskakt, vil man opnå en unik rumfornemmelse, hvor huset vil føles større, end det i virkeligheden er.

3. Ovenlys får parcelhuspriser til at stige
Når parcelhusejere monterer ovenlysvinduer i taget, giver det ikke bare mere dagslys, bedre indeklima og større komfort. En undersøgelse fra 2018 foretaget af Boligsiden.dk viser, at parcelhusets salgspris øges i gennemsnit med 107.853 kroner. Læs mere her.

Anvendte VELUX produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
Toppmanövrerade takfönster
Manuelt vippevindue
Læs mere