{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
En fantastisk forvandling

Som førstegangshuskøbere havde Emilie Frølich Sørensen og Tommi Grønkjær Christensen mange ønsker til det hjem, der skulle være rammen for deres familie de næste mange år. Hurtigt indså de, at de måtte gå på kompromis med en del for at komme ind på boligmarkedet, men en ombygning med nye VELUX ovenlysvinduer gav alligevel deres nyfundne 1970’er-parcelhus den wauw-effekt, de søgte. 

Emilie og Tommi boede i en lejlighed i København, men drømte om at skifte bylivet ud med 
familieliv og græs under fødderne i forbindelse med, at de blev forældre. De endte med at finde et forstadshus, der siden overtagelsen er blevet renoveret med fem nye ovenlysvinduer fra VELUX, så det i dag både har et smukt lysindfald og et fantastisk indeklima. 

”Når man i dag træder ind i køkken-alrummet fra entréen, får man med det samme fornemmelsen af lys og luft, og man føler der er højere til loftet end de 2,5 meter, der rent faktisk er. Der er et fantastisk lys i rummet, som man bare har lyst til at opholde sig i, og som spiller flot sammen med det tidstypiske 1970’er-træværk ved vinduer og terrassedør, der giver huset sjæl på en helt anden måde, end hvis det havde være nybyggeri, som vi også overvejede. Det er virkelig blevet et drømmehus, hvor vi kan bo i mange år,” fortæller Emilie.

5
VELUX ovenlysvinduer
3
Uger

Et drømmehus tager form

Det var ellers på ingen måde den fornemmelse parret havde, da de mødte deres kommende hjem i Birkerød for første gang til en ejendomsmægler-rundvisning. Det klassisk typehus i et plan, bygget i starten af 1970’erne, fremstod både kedeligt og mørkt.

”Alt var brunt. Savsmuldstapetet, gulvtæpperne, møblerne og træværket. Så den første indskydelse var, at det hele skulle være hvidt, hvis vi på nogen måde skulle kunne bo her. Men så fik vi kigget lidt ekstra på plantegningerne og kunne se, hvordan huset kunne indrettes til vores behov. Og da taget også stod for en udskiftning, og vi fik en oplagt mulighed for at indsætte ovenlysvinduer i flere rum, kunne vi for alvor se muligheder. Pludselig kunne vi sætte hak ved mange ting på vores ønskeliste, f.eks. et hjem med lys og luft,” fortæller Tommi. 

Parret overtog huset i sommeren 2020, og begyndte kort efter renoveringen, der bl.a. indebar en ny ruminddeling, nyt tag og VELUX ovenlysvinduer i husets to badeværelser, soveværelse og køkken-alrum. 

”Vi havde en arkitekt ude for at se på huset og vende vores idéer og ønsker. Her kom vi bl.a. frem til at slå nogle rum sammen, lave en voksenafdeling, lægge en væg ned samt kigge på, hvor ovenlysvinduerne kunne placeres i forhold til tagets hældning og den måde, vi ville bruge huset på. I soveværelset var der f.eks. allerede meget lyst, men vi valgte alligevel at få et ovenlysvindue der efter råd fra arkitekten, pga. udluftningsmulighederne,” forklarer Emilie.
 
Bathroom with roof window
Forvandlet på tre uger

Parret har fået indsat 5 nye ovenlysvinduer fra VELUX i deres nye hjem:

  • Lille badeværelse: Vindue str. 78x140 cm.
  • Stort badeværelse: Vindue str. 134x140 cm.
  • Soveværelse: Vindue str. 134x140 cm, inklusiv elektrisk mørklægningsgardin.
  • Spisestue: 2 vinduer str. 114x140 cm, inklusiv elektriske markiser.

Der gik præcis 6 måneder fra parret overtog nøglerne til huset til alt det indvendige var færdigrenoveret. De havde håndværkere på til tag, installation af VELUX ovenlysvinduer og el mv., men ellers stod de for meget af arbejdet selv.

”Selve udskiftningen af taget og processen med at få sat VELUX ovenlysvinduer i, tog kun håndværkerne 3 uger hen over sommeren. Og det var helt vildt at opleve den forskel det gjorde i forhold til lys og luft i de forskellige rum,” fortæller Emilie.

Hele ombygningen alt inklusive har kostet parret 600-700.000 kr. Penge, der allerede var indregnet i deres budget, da de valgte at sige ja til et hus, der fra begyndelsen ikke var præcis det, de havde forestillet sig.

Typehuset fik personlighed

”Da vi fik sat ovenlysvinduerne i og så effekten af lysindfaldet, kunne vi se, at der godt kunne være en idé i at beholde træværket, som det var, af respekt for husets oprindelige arkitektur og som kontrast til det flotte lys, der strømmede ned fra oven,” fortæller Tommi.

Og netop det, giver den wauw-effekt, Emilie drømte om. Hun er blevet så glad for husets 1970’er-stil, at parret har valgt at indrette sig med flere tidstypiske elementer kombineret med mere moderne ting. Præcis som tilføjelsen af moderne VELUX ovenlysvinduer i et klassisk typehus. Til sammen giver det et meget personligt udtryk.

”Et af vores budskaber er, at man med få tilføjelser sagtens kan skabe et skønt og unikt hjem ud af et klassisk typehus, der som udgangspunkt ligner mange andres. Det her er blevet præcis så personligt, som vi drømte om … med højt til loftet og det hele. Og ovenlysvinduerne giver virkelig en helt anden dimension til rummene,” siger Emile og fortsætter:

”Der er noget fint i, at man kan ligge i sengen i soveværelset og kigge op på stjernerne, hvis det er det, man vil – eller lukke helt ned for himlen med de automatiske gardiner.”

Gardinerne har parret valgt at forprogrammere ved hjælp af VELUX ACTIVE app’en, hvilket betyder, at hver aften klokken 18.30 bliver soveværelset mørklagt, så deres lille søn kan sove uforstyrret året rundt. Derudover sætter parret stor pris på de klimasensorer, som er sat op sammen med ovenlysvinduerne. Disse afmåler temperatur, luftfugtighed samt CO2-niveau i rummet, hvilket betyder, at ovenlysvinduerne både kan åbne og lukke automatisk, når der er brug for det. De nye ovenlysvinduer i husets to badeværelser sørger eksempelvis selv for at lufte ud, når man har været i bad.

”Jeg har aldrig tænkt over indeklima før, og det behøver jeg egentlig heller ikke nu, fordi vinduerne selv styrer det. Men man kan bare mærke, at her er behageligt at være. Og det betyder også noget for fornemmelsen af at føle sig hjemme”, siger Tommi. 

Oplev dit rum med ovenlysvinduer