{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planlægning: Baukooperative GmbH / Fotos: Patricia Weisskirchner
VELUX ovenlys med buet glas
Alt for lidt plads

"Vores hus blev bygget i tresserne til at rumme flere generationer. Vi havde blot udskiftet varmeanlægget i 2008. Da vi fik den glædelige nyhed om, at der var en familieforøgelse på vej, stod det hurtigt klart, at der var alt for lidt plads at arbejde med," siger boligejer Bernhard Kram. Den kommende far begyndte derfor at planlægge endnu en udvidelse. Efter en planlægningsfase på næsten to måneder blev der opført en tilbygning på 60 m2, som nu er blevet centrum for familielivet efter en byggeperiode på tre måneder.

2
VELUX produkter

3 mdr.

RENOVERINGENS VARIGHED

Optimal placering af fladtagsvinduerne

Lige fra begyndelsen har styring af lyset været en del af designprocessen for arkitekterne i Baukooperative. Planen var at få det naturlige lys til at fremhæve træet i stuen for at skabe en varm og indbydende atmosfære. "Vi brugte VELUX Daylight Visualizer til at hjælpe os med at planlægge det hele. Ved hjælp af VELUX visualiseringerne kunne vi identificere forskellene i lysindfaldet ved placering af dagslyskilderne forskellige steder. Med muligheden for at gøre dette i planlægningsprocessen kunne vi sikre, at alt blev placeret perfekt." Familien valgte at placere et fladtagsvindue i et gemt hjørne af tilbygningen samt i køkkenområdet.

De største fordele ved at få VELUX ovenlysvinduer

  1. Mere dagslys – i hvert eneste hjørne: "De store vinduer og omhyggeligt placerede fladtagsvinduer gjorde det muligt for os at skabe et rum fyldt med naturligt lys selv i rummets fjerneste hjørner. "Vi har altid klart dagslys, der strømmer ind i boligen fra daggry til skumring, og har næsten ikke brug for kunstigt lys," forklarer Bernhard Kram.

  2. Privatliv: "Ideen om at tilføje fladtagsvinduerne kom under planlægningen, da det gik op for os, at der ville blive for mørkt i tilbygningens mere private og skjulte område." Som Bernhard Kram udtrykker det: "At oplyse dette område ovenfra ved hjælp af et fladtagsvindue var virkelig den perfekte løsning." 

  3. Naturlig ventilation: Familien besluttede at placere endnu et fladtagsvindue over køkkenområdet, hvilket også gør det lettere at lufte ud i køkkenet under madlavningen.
Planlægning: Baukooperative GmbH / Fotos: Patricia Weisskirchner
VELUX ovenlys med buet glas
Badet i gyldent lys

Bernhard Kram lyser op, når han taler om det "gyldne lys", der flyder ind gennem fladtagsvinduerne om aftenen, når solen står lavt i vest, og bader hele rummet i et varmt, blødt lys.

"Atmosfæren i rummet er helt speciel."
– Bernhard Kram, boligejer
Planlægning: Baukooperative GmbH / Fotos: Patricia Weisskirchner
VELUX ovenlys med buet glas
Ny livskvalitet

Og det er ikke kun dagslyset. Bernhard Kram kan ikke få nok af udsigten ud over haven: "Vi sidder ved spisebordet og ser på det gamle blommetræ eller på fugle og egern – den slags livskvalitet er simpelthen uvurderlig. Vi er begejstrede for udvidelsen og føler os virkelig hjemme i huset."

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Nya generationen takfönsterkupol med välvt glas
Fladtagsvindue med buet glas
Produktoplysninger
Oplev dit rum med ovenlysvinduer