{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Planlægning: Christoph Pauschitz baseret på ide af Jakob Dunkl / Fotos: Romana Fürnkranz
Vippevinduer
Et gammelt bondehus med små vinduer

Barbara og Christoph Pauschitz forelskede sig i, købte og restaurerede et gammelt bondehus beliggende ved en idyllisk landevej i den østrigske Weinviertel. "Vi plejer begge to at følge vores mavefornemmelse. Vi købte huset om vinteren, mens alt var dækket af sne, og man ikke kunne se ret meget af haven. Ikke desto mindre vidste vi på en eller anden måde, at stedet var noget helt særligt. Huset og den omkringliggende natur inspirerede os med det samme. Desuden ligger det ikke særligt langt fra Wien, og alligevel befinder vi os i helt anderledes, rolige omgivelser – og med god infrastruktur i et venligt kvarter." I samarbejde med arkitekten Jakob Dunkl udarbejdede Christoph, som er produktdesigner, og Barbara, som er keramiker, et moderne koncept, der kunne puste nyt liv i det gamle bondehus. De har skabt deres eget lille paradis, hvor deres små tvillinger kan vokse op.

4
VELUX produkter

Brug lyset ovenfra

Det oprindelige hus – et typisk bondehus i Weinviertel med en tilhørende stald – var på 80 m2, og som en del af renoveringen blev huset udvidet betydeligt. I begge ender af den gamle L-formede bygning, byggede familien tilbygninger af træ med skråt tag. "Vi valgte at integrere tilbygningernes skrå lofter i loftsrummet, og det var derfor helt afgørende for os at bruge ovenlysvinduer til at lukke så meget naturligt dagslys ind som muligt. Naturligt lys ovenfra er generelt meget værdifuldt og behageligt," siger Christoph Pauschitz.

De største fordele ved at få VELUX ovenlysvinduer

  1. Lyskvalitet og atmosfære: "Kvaliteten af det dagslys, der fylder rummet ovenfra, og den atmosfære, lyset skaber i løbet af dagen, når det bevæger sig gennem rummene, var de vigtigste grunde til, at vi valgte at montere ovenlysvinduer."
  2. En følelse af plads og rummelighed: "Vi valgte ovenlysvinduer af træ, som vi placerede parvis i begge rum – ovenover hinanden i stuen og ved siden af hinanden i min kones atelier. Jeg kan virkelig godt lide placeringen, da den skaber en dejlig følelse af plads og rummelighed."
  3. Kølende ventilation: "Når det bliver for varmt, sørger vinduerne for yderst vigtig ventilation. Den hurtigste metode til at lukke den varme luft ud er ved hjælp af ovenlysvinduerne."
Planlægning: Christoph Pauschitz baseret på ide af Jakob Dunkl / Fotos: Romana Fürnkranz
Vippevinduer
Vi elsker udsigten og den lyse atmosfære med masser af dagslys

"Huset havde oprindeligt meget små vinduer, som det var almindeligt i bondehuse. Det er selvfølgelig ikke særlig hyggeligt på en regnvejrsdag. Derfor var det vigtigt for os at skifte vinduer. Nu har vi denne storslåede udsigt med frit udsyn over de bølgende marker, og der strømmer masser af vidunderligt lys ind i huset," siger boligejeren. 

"Princippet var, at vi byggede huset, så det blev en ramme om udsigten."
– Barbara og Christoph, boligejere
Planlægning: Christoph Pauschitz baseret på ide af Jakob Dunkl / Fotos: Romana Fürnkranz
Vippevinduer
Perfekt integreret

Også udefra er ovenlysvinduerne velintegrerede i taget, som fremstår meget naturligt og harmonisk. Generelt var det meget vigtigt for familien, at huset passede perfekt ind i omgivelserne. Det ser ud til, at de ramte plet: "Vi modtager mange positive kommentarer fra naboer og forbipasserende og har endda også modtaget et par priser," fortæller boligejeren.

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Toppmanövrerade takfönster
Manuelt vippevindue
Produktoplysninger

Oplev dit rum med ovenlysvinduer