{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Udvikling med byfortætning

I Berlin er det næsten umuligt at finde en ejerlejlighed eller et nyt byggeprojekt, hvor man kan tilpasse grundplanen. Hvorfor ikke bare købe en uudnyttet overetage og udvide den, tænkte Schneider-familien. På bare otte måneder forvandlede de deres drøm om at designe deres egen lejlighed til virkelighed. Dermed valgte familien en kurs, der bliver mere og mere populær: Udvikling med byfortætning.

11

VELUX produkter

8 mdr.

RENOVERINGENS VARIGHED

Ombygning med stil

Den tagfladen, der vender ud mod gaden, kunne ikke ændres drastisk, og derfor måtte tagterrasser og ateliervinduer i de to lejligheder bygges på nordsiden af bygningen, der vender ud mod gården. Men Schneider-familien fik det bedste ud af situationen og besluttede i stedet at kombinere flere VELUX ovenlysvinduer i rummene på sydsiden. Dermed overholdt de ikke kun alle regler, men brugte samtidig vinduerne som udgangspunkt for et energibesparende koncept, som Schneider-familien selv udtænkte til deres attraktive maisonette-taglejlighed. 

De største fordele ved at få VELUX ovenlysvinduer

  1. Varmestøtte: "Vi kan for det meste vente med at lukke op for varmen til langt hen på efteråret, hvor vores bekendte allerede har haft tændt for varmen i flere uger," siger Marko Schneider om den effektive anvendelse af solenergi.

  2. Simpel ventilation: Desuden er VELUX vinduerne udstyret med Balanced Ventilation, som sikrer tilstrækkelig udskiftning af luften i henhold til DIN 1946-6. Det betyder, at der ikke kræves yderligere styring af ventilationen. "Dette giver os også mulighed for at spare en masse energi, som vi ellers skulle have brugt," siger boligejeren.

  3. Mere dagslys: Sherina og Markos børn er begejstrede for de store vinduer i deres værelser. "Den mindste ligger ofte på tæppet under sit vindue og leger eller ser op på himlen for at få øje på sine yndlingsdyr i skyformationerne," siger hendes mor.

"Vi kan for det meste vente med at lukke op for varmen til langt hen på efteråret, hvor vores bekendte allerede har haft tændt for varmen i flere uger."
– Marko Schneider, boligejer

Grundplan

Familieliv under taget

"Vi føler os meget hjemme her – både i lejligheden og i kvarteret," siger Sherina Schneider. Den lyse stue er blevet familiens foretrukne samlingspunkt. "Om sommeren kan vi holde lysene slukket indtil sent på aftenen, fordi ovenlysvinduerne fylder rummet med så meget dagslys." 

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Produktoplysninger
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Produktoplysninger
Oplev dit rum med ovenlysvinduer