{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Ovenlysvinduer var løsningen

De første planer for ombygningen indeholdt også montering af ateliervinduer, der skulle lukke lys ind i lejligheden under taget. Men fordi bygningen er fredet, måtte de strenge fredningskrav overholdes. Monteringen af ateliervinduerne ville have betydet et større indgreb i tagfladen og ødelagt en del af bygningens oprindelige og fredede udseende. "Ovenlysvinduer var løsningen," forklarer Thorsten Trojan.

26

VELUX produkter

6 mdr.

RENOVERINGENS VARIGHED

Ovenlysvinduer lukker op til tre gange mere lys ind

"Det kreative indspark til denne alternative løsning kom fra fredningsmyndigheden. Efter at vi ændrede planerne og valgte ovenlysvinduer i stedet for ateliervinduer til at oplyse rummene, blev vores udvidelsesprojekt godkendt med det samme." En ekstra fordel ved løsningen: Da ovenlysvinduer lukker op til tre gange mere lys ind end ateliervinduer i samme størrelse, er boligarealet under taget meget lysere end oprindeligt planlagt.

De største fordele ved at få VELUX ovenlysvinduer

  1. Sund livsstil: "For mig er alle vinduerne og det klare lys i spisestuen ren luksus. Samspillet mellem lys og skygge og den friske luft er en sand fornøjelse hver dag," siger en henrykt Tanya Trojan (boligejer). 

  2. Intet kunstigt lys: Desuden har Trojan-familien normalt ikke brug for kunstigt lys i rummene med indfaldende dagslys, selv på gråvejrsdage.

  3. Naturlig ventilation: Placeringen af ovenlysvinduer på alle fire tagområder gør ventilationen meget effektiv. Krydsventilationseffekten udnytter naturkræfter som vind- og temperaturforskelle mellem de forskellige sider af facaden og får gammel luft til af flyde ud gennem ovenlysvinduerne på den ene side, mens frisk luft kommer ind fra den anden side. 
Lyse, rummelige værelser fyldt med naturligt lys

"Det er utroligt, hvordan dagslys kan transformere et rum, der tidligere var så mørkt og helt uudnyttet," konkluderer Thorsten Trojan. "Vores nye hjem har alt, hvad vi kan ønske os. Lyse, rummelige værelser med masser af naturligt lys, tilstrækkelig plads til, at vi alle fire kan føle os hjemme, og en fantastisk udsigt over kvarterets fredede bygninger."

""Det er utroligt, hvordan dagslys kan transformere et rum, der tidligere var så mørkt og helt uudnyttet," konkluderer Thorsten Trojan."
– Thorsten Trojan, boligejer

Grundplan

Udsigt til stjernerne

Der blev også monteret to ovenlysvinduer på badeværelset. Man kan se direkte fra badekaret og op i himlen – det er bedst om aftenen, når man kan se stjernerne. Det store soveværelse er omdannet til en lysfyldt oase takket være VELUX QUARTETT systemløsningen – fire vindueselementer, der danner en glasoverflade fra gulv til loft på havefacaden. 

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Produktoplysninger
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Produktoplysninger
Oplev dit rum med ovenlysvinduer