{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Moderne familiehus i stål

MAN-stålhuse blev fremstillet mellem 1948 og 1953 på MAN-fabrikken i Ginsheim-Gustavsburg. Facaden og den bærende struktur er lavet udelukkende af stål. På daværende tidspunkt krævede genopbygningen af landet, at der hurtigt blev billige boliger tilgængelige. Der blev produceret fabriksfremstillede gulv-til-loft-stålrammer og -bjælker for at etablere disse masseproducerede boliger. I dag er der kun omkring 40 af disse specielle strukturer tilbage i Tyskland. Et af husene havde stået tomt i to år og var i temmelig forfærdelig stand, da det blev opdaget af familien Turck, som begge er arkitekter, i Düsseldorf i 2013. De så bort fra dets gyselige tilstand og besluttede at omdanne det til et moderne familiehus. 

9
VELUX produkter

12 mdr.

RENOVERINGENS VARIGHED

VELUX CABRIO reddede os virkelig

Af brandsikkerhedsmæssige årsager skulle der bygges endnu en flugtvej fra husets overetage – uden at overtræde de strenge fredningsbestemmelser. "VELUX CABRIO ovenlysvinduet reddede os virkelig," siger Katrin Turck. "Det udgør nødudgangen i den nyoprettede flugtvej, der fører over taget via nymonterede tagtrin, som ellers bruges af skorstensfejeren. Samtidig kombineres det nyttige med det behagelige: Når vinduet er lukket, lukker den store glasoverflade masser af dagslys ind i rummet."

De største fordele ved at få VELUX ovenlysvinduer

  1. Den perfekte udsigt: Her nyder vi at lade blikket vandre hen over de nærliggende hustage. Vores børn elsker også denne udkigspost.

  2. Dagslys: Fordi det er en fredet bygning, kunne vi kun foretage større ændringer på taget, så det var vores eneste mulighed for at lukke mere dagslys ind.

  3. Ventilation: Mulighed for krydsventilation. Det blev monteret et elektrisk vindue ved trappen. Det betød, at Turck-familien her kunne udnytte fordelene ved skorstenseffekten fuldt ud.

Katrin Turck,

arkitekt

For eksempel var den eneste mulighed for at lukke mere dagslys ind at gøre det gennem taget.

Mere plads under taget

I alt syv VELUX vippevinduer sørger for, at der kommer dagslys ind i ejernes og børnenes værelser, samt giver mulighed for krydsventilation, idet luften udskiftes, når flere vinduer åbnes på samme etage på forskellige sider af huset. Der blev monteret et elektrisk vindue ved trappen, som kan betjenes via en VELUX INTEGRA® kontrolenhed. Her kan Turck-familien udnytte fordelene ved skorstenseffekten fuldt ud.

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Produktoplysninger
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Produktoplysninger
Oplev dit rum med ovenlysvinduer