{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
En unik 70’er-villa i Gammel Holte

Selv om Harry Emil og Klaus havde lovet hinanden at holde en pause fra at kigge på huse, så er de i dag glade for, at Klaus brød aftalen og fandt huset fra 1971 i Gl. Holte. Den markante 70’er-arkitektur og husets mange tidstypiske detaljer fangede deres blik, og selv om de var på ferie på den anden side af kloden, lykkedes det parret at booke en fremvisning den samme dag, de satte fødderne i Danmark igen.

”Der var noget helt unikt over huset, og det var også husets oprindelige bygherrer, der solgte det, så det var aldrig blevet handlet før. Vi faldt pladask for det, så snart vi trådte indenfor. Selve indretningen og fordelingen af pladsen, trælofterne og de mange charmerende 70’-er-detaljer, det er simpelthen sådan et stemningsfuldt hus,” fortæller Harry Emil Madsen.

Da parret havde set huset første gang, gik de et par dage og tænkte lidt, inden de besluttede sig for at kigge på huset igen, da der var åbent hus den følgende weekend.

”Der fik vi et chok. Hele vejen var fyldt med biler, og folk stod i kø for at komme indenfor og se huset. Det var som at gå rundt til en reception med mennesker overalt! På et tidspunkt kigger Klaus på mig og siger; Skal vi ikke bare skrive under med det samme?,” husker Harry Emil.

 

3

VELUX PRODUKTER

32.000 kr. 

PRODUKTPRIS

Arkitektens gode idé

Det smukke og særlige 1970’er-hus blev tegnet af arkitekt Bertel Udsen, og det bærer hans signatur på mange måder. De forskudte niveauer, lofterne i Oregon Pine og de sorte vinduesrammer. Harry Emil og Klaus var begejstrede for deres nye hjem.

”Man mærker bare, at det her hus har sjæl. Her er sådan en ro, og akustikken er fantastisk modsat i mange af de nybyggede huse. Her er også en skøn sammenhæng med naturen udenfor – de sorte vinduesrammer gør, at det bliver som at se ud på et kunstværk,” fortæller Harry Emil. 

Men på ét punkt levede huset ikke op til arkitektens oprindelige tanker. Arkitekt Bertel Udsen havde nemlig tegnet et ovenlysvindue på sine oprindelige tegninger, men bygherren satte det aldrig i.

”Husets eneste slagside var, at der var mørkt ude i køkkenet, hvor der i arkitektens originale plan skulle have været et ovenlysvindue. Så vi tænkte, at vi ville gå i arkitektens fodspor og sætte et i,” forklarer Harry Emil.

Parret kontaktede VELUX Danmark, der sendte en arkitekturkyndig mand ud for at se på opgaven, og sammen med Harry Emil og Klaus blev de enige om at sætte tre store VELUX fladtagsvinduer i, ikke i køkkenet, men i den meget mørke gang, der forbinder etagerne ved trappen og fører frem til køkkenet.

”Pludseligt så vi, at det var dét, vi skulle! På den måde undgik vi at skulle bruge solafskærmning over spisepladsen, og ved at sætte dem herude i gangen ville vi få meget mere glæde af dagslyset,” siger Harry Emil.

Installationen af fladtagsvinduerne

Den dag lyset kom ind

Da dagen kom, hvor de tre nye VELUX fladtagsvinduer skulle sættes i, havde både Klaus og Harry Emil fået halvkolde fødder. Gjorde de nu det rigtige?

”Det lyder måske mærkeligt, men det var vildt grænseoverskridende, at vi skulle skære i det smukke, gamle hus, der havde stået her og gjort det så godt i alle de år. Men allerede da de havde lavet det første hul, så var vi ikke i tvivl på nogen måder. Det var fantastisk. Selv håndværkerne var helt overvældede, stoppede op og sagde; Det blir’ godt det her!”

De tre store VELUX fladtagsvinduer henter dagslyset ind til husets allerinderste, hvor de fordeler lyset imellem etagerne og sender det ud i køkkenet. Forandringen er stor og mærkbar.

”Vi ser solstrålerne op af væggen og fornemmer vejret og hvordan lyset skifter. Jeg kan sidde på trappen og kigge ud på det flotte grantræ i haven," fortæller Harry Emil.


 

Tre fordele ved husets nye VELUX fladtagsvinduer

1. Dagslys skaber rum, man har lyst til at opholde sig i

"Vi kan rent faktisk bruge den her entre til noget nu. Før var den altså en lille smule deprimerende, den manglede noget. Det gør den ikke længere, tværtimod spiller den en nøglerolle i huset nu, og vi har tænkt os at indrette den, så vi kan opholde os endnu mere i den,”

2. God integration med husets arkitektur

”Vi har gjort os umage med at bevare alle husets originale træk og er gået langt for at føre det tilbage til arkitektens idéer. Det var positivt at opleve, at vi kunne gøre det med VELUX fladtagsvinduerne, der er faldet så flot på plads.”

3. Frisk luft

”To af de tre nye VELUX fladtagstagvinduer er elektroniske, og det gør det super nemt at lufte ud. De lukker selv i regn og blæst, og vi kan tydeligt mærke, at vi får en lækker frisk luft indenfor.”

 

 

Anvendte produkter
Nya generationen takfönsterkupol med välvt glas
Fladtagsvindue med buet glas
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer