Daylight from Above

Er du arkitekt, og er du interesseret i at deltage i VELUX arkitektkonkurrencen? VELUX er på udkig efter en arkitekt, der kan imponere vores dommere ud fra "Daylight from Above"-kriterierne i beboelsesejendomme og boliger.
Registreringen til konkurrencen er lukket
CLT_step_by_step_035_H.jpg
CLT_step_by_step_023_H.jpg

Registreringen til arkitektkonkurrencen Daylight from Above er nu lukket!

Vilkår og betingelser

 

Vil du vise os dit bedste bud på "Daylight from Above"?

Konkurrencen er åben for alle arkitekter i Danmark, Norge og Sverige. Du kan tilmelde dig mellem den 15. februar og den 15. april 2024 og få chancen for at VINDE 60.000 kr. og en tur for to til København med VELUX som vært.

Vinderen vil endvidere få mediedækning i ArchDaily og på VELUX Danmarks website.

København er officielt valgt som World Capital of Architecture 2023 af UNESCO og International Union of Architects indtil foråret 2026.

Daylight from Above-kriterier:

Solens bevægelse: Evaluering af, hvordan designet skaber balance i soleksponeringen fra morgen til aften.

Geometri: Strategisk udnyttelse af de indvendige vægge og lysningspaneler som lysreflektorer.

Direkte sollys: Bedømmelse af designets evne til at udnytte ændringerne i solindstrålingsvinklerne fra vinter til sommer.

Skyggestyring: Undersøgelse af, hvordan designet håndterer skygger fra både omgivelserne og rummets brugere.

Visuel komfort: Det sikres, at der er tilstrækkelige lysretninger (vinduer) til at blødgøre skygger og forebygge overdrevne kontraster.

Udforskning af materialernes taktile og kromatiske kvaliteter, synliggjort gennem dagslys: tekstur, gennemsigtighed, gennemskinnelighed, refleksion og perforeringer.

Konkurrencens tidsplan

Deadline for indbygning af ovenlys (30. juni 2024)
For at være kvalificeret til at deltage i konkurrencen skal dit projekt enten omfatte indbygning af mindst et VELUX (skråt eller fladt) ovenlys i en beboelsesbygning eller bolig, der ikke er ældre end 3 år, eller det skal omfatte indbygning af mindst et VELUX (skråt eller fladt) ovenlys inden den 30. juni 2024.

Bedømmelse og besøg på stedet (august 2024)
I august vil et dommerpanel evaluere din indsendelse og udvælge de tre bedste projekter ud fra bedømmelseskriterierne. Finalisterne vil derefter få besøg på stedet, hvor designets udførelse og effekt vil blive vurderet.

Offentliggørelse af vinderen (september 2024)
Vinderen af VELUX arkitektkonkurrencen offentliggøres i september 2024 og modtager en præmie på 60.000 kr., og en tur for to til København med VELUX som vært. Præmien er en anerkendelse af vinderens ekstraordinære og vellykkede repræsentation af Daylight from Above.

Filmoptagelse af finalisternes casestudier (efterår eller vinter 2024)
Efter vores besøg og offentliggørelsen af vinderen kan de tre projekter blive en del af et casestudie, der viser de mest unikke perspektiver. Arkitekternes udtalelser inkluderes for at give et indblik i funktionerne og de praktiske spørgsmål i forbindelse med brugen af ovenlysvinduer til at skabe Daylight from Above.

Dommerpanel

Living Places foto: Adam Mørk