Om VELUX Gruppen

I næsten 80 år har VELUX Gruppen skabt et bedre indeklima ved at lukke dagslys og frisk luft ind i boliger og andre bygninger overalt i verden. VELUX Gruppen blev grundlagt i Danmark og er i dag en international virksomhed med aktiviteter i 40 lande.
Lyset er den vigtigste forudsætning for alt liv og arbejde. VELUX grundlægger Villum Kann Rasmussen

Der kan komme dagslys og frisk luft ind gennem taget

Vores nøgleprodukter er ovenlysvinduer, fladtagsvinduer og ovenlysmoduler til kommercielle bygninger foruden tilbehør som gardiner og rulleskodder. Vi tilbyder desuden en række betjeningsløsninger, herunder systemer, der er sensordrevne og fjernbetjente, samt Smart Home-systemer. Vores produkter hjælper med at skabe lyse, sunde, energieffektive rum, hvor man kan bo, arbejde, lære og lege.
Vi har skabt lyse rum siden 1941
VELUX historien startede i 1941, hvor vores grundlægger Villum Kann Rasmussen fik den enkle idé at forvandle uudnyttede, mørke loftsrum til beboelsesrum fyldt med dagslys og frisk luft. Vores karakteristiske navn er en kombination af "VE", der er en forkortelse for ventilation, og "LUX", der er den latinske betegnelse for lys: VELUX. Vores grundlæggers innovative fremsynethed betød, at VELUX gik fra at levere en enkelt ordre på 12 ovenlysvinduer til en skole i Danmark – Slagelse Vestre Skole – til at blive en af verdens mest anerkendte leverandører af byggematerialer med produktions- og salgsaktiviteter i mere end 40 lande.

Mønstervirksomhedsmålsætningen

Vores forretningsmetode er omhyggeligt defineret i vores mønstervirksomhedsmålsætning, som vores grundlægger Villum Kann Rasmussen udarbejdede i 1965. Med mønstervirksomhedsmålsætningen tilstræber vi at statuere et positivt eksempel gennem vores adfærd. Den vejleder os i, hvordan vi får en respektfuld adfærd over for de mennesker, vi arbejder sammen med, definerer, hvordan vi giver noget tilbage til de samfund, vi driver virksomhed i, og fastsætter en metode for, hvordan vi kan arbejde med knappe naturressourcer på ansvarlig vis. Begrebet mønstervirksomhed definerer vi som en virksomhed, der arbejder med produkter, som gavner samfundet. Vores produkter, som lukker naturligt dagslys og frisk luft ind gennem taget, er med til at skabe et sundt og behageligt indeklima.

Fokus på sunde bygninger

Hos VELUX Gruppen ønsker vi at lede forandringen mod sundere og mere bæredygtige bygninger. Vi mener, at en sund og bæredygtig bolig skal designes til mennesker, til øget energieffektivitet og med respekt for miljøet. Som udgangspunkt fokuserer vi på den eksisterende byggelovgivning, videnskabeligt underbygget viden og de etablerede eksterne standarder, f.eks. LEED og DGNB, og arbejder derefter videre på grundlag af vores mangeårige ekspertise.

Få mere at vide om vores fokus på sunde bygninger på velux.com

Ejerforhold

VELUX Gruppen ejes af VKR Holding A/S, der er et aktieselskab, som er 100 % fonds- og familieejet. VELUX Gruppens regnskabsresultat er indarbejdet i VKR Holdings koncernregnskab. I 2019 udgjorde VKR Holdings omsætning 2,9 milliarder euro, og årets resultat beløb sig til 412 millioner euro.

Få mere at vide om VKR Holding

Beliggenhed

Med 27 produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i 36 lande er vores produkter nemt tilgængelige. Vi beskæftiger 12,500 medarbejdere, og vores virksomhed har hovedkontor nord for København i Danmark.