Download i pdf-format


Vedligeholdelse af pakninger
Gummipakningerne mellem rammen og karmen er udviklet til at sikre optimal tæthed. Pakningernes levetid afhænger af, hvor tit vinduerne bliver åbnet og lukket. De bliver med tiden stive og ufleksible og vil derfor ikke passe ordentligt til vinduet. 

Pakningernes levetid kan forlænges ved at behandle dem med en silikonestift mindst én gang om året. Det er vigtigt, at silikonen ikke kommer i kontakt med træet eller den udvendige del af ruden (hvis den er behandlet med easy-to-clean belægningen). Sker det kan lak eller maling ikke binde ordentligt til træet, når det skal overfladebehandles, og rudens belægning går i opløsning, så easy-to-clean funktionen forsvinder. 

Brug af silikonespray til vedligeholdelse af pakningen bør undgås. 

Udskiftning af pakninger
Hvis dine pakninger er mere end 10 år gamle, vil de højst sandsynligt være blevet stive og tørre. Det betyder, at de ikke længere er i stand til at sikre den optimale lufttæthed. Varm og fugtigt luft vil nu kunne sive ud gennem pakningen. Derved dannes kondens på den udvendige inddækning, som kan løbe ned på bagsiden af inddækningen, kondensvandet vil dryppe ned i området mellem vindueskarmen og – rammen, og hvis pakningen ikke fungerer vil vandet finde et svagt punkt og trænge ind. 

Du bør udskifte pakningen, så vinduet slutter hermetisk tæt mellem karm og ramme. Pakningen på bagsiden af ventilationsklappen skal også slutte fuldstændigt tæt ved ventilationsspalten. 

Nye pakninger kan bestilles ved at ringe til vores afdeling for Service- og Reservedele på 4516 4516 tryk 3, husk at have produktoden på typeskiltet klar ved opringning. 

Inddækning og skruer
Alle udvendige skruer skal gennemgås minimum hvert andet år – en løs skrue kan betyde vand indtrængen på indersiden af ovenlysvinduet.