Solhuset
Denmark

Solhuset (The Sun House) was conceived to set new standards for future sustainable childcare centres. The vision was to enable children to live and learn in interaction with nature in a space that has a positive impact on the environment and its everyday users.

Childhood lays the foundation for a good future. Architecture that houses small children, and the people who care for them, should ensure this foundation is as supportive and healthy as possible. The childcare centre Solhuset in Hørsholm, Denmark aims to do just that.

Designed to accommodate about 100 children and 30 staff, Solhuset (the Sun House) comprises a 1,300 m2 interior with plenty of outdoor space and seamless transitions between functions and between the outdoors and indoors.

Childhood lays the foundation for a good future. Architecture that houses small children, and the people who care for them, should ensure this foundation is as supportive and healthy as possible. The childcare centre Solhuset in Hørsholm, Denmark aims to do just that.

Designed to accommodate about 100 children and 30 staff, Solhuset (the Sun House) comprises a 1,300 m2 interior with plenty of outdoor space and seamless transitions between functions and between the outdoors and indoors.

Childhood lays the foundation for a good future. Architecture that houses small children, and the people who care for them, should ensure this foundation is as supportive and healthy as possible. The childcare centre Solhuset in Hørsholm, Denmark aims to do just that.

Designed to accommodate about 100 children and 30 staff, Solhuset (the Sun House) comprises a 1,300 m2 interior with plenty of outdoor space and seamless transitions between functions and between the outdoors and indoors.

Childhood lays the foundation for a good future. Architecture that houses small children, and the people who care for them, should ensure this foundation is as supportive and healthy as possible. The childcare centre Solhuset in Hørsholm, Denmark aims to do just that.

Designed to accommodate about 100 children and 30 staff, Solhuset (the Sun House) comprises a 1,300 m2 interior with plenty of outdoor space and seamless transitions between functions and between the outdoors and indoors.