Citater: Kristine W. Nielsen, beboer

Om at vælge renovering
- Det, jeg egentlig faldt for, var at bo i noget nyt i noget gammelt. Jeg havde kigget på en del lejligheder både på Østerbro og Frederiksberg, men det krævede, at jeg skulle i gang med at renovere – og så var det dejligt, det her var helt nybygget.

Om at flytte op i en taglejlighed
- For mig betyder det enormt meget, at der er lys og luft omkring mig. Jeg var absolut ikke interesseret i at bo i en stuelejlighed netop på grund af lyset – så at komme op på femte sal både lyd- og lysmæssigt var det, der betød mest for mig. Man kommer op og føler, der er masser af lys og luft omkring én.

Om at have tagterrasse
- På terrassen er der morgensol og middagssol – og man kan nyde lyset og luften. Der er ganske stille i forhold til, hvad jeg troede. Når man flytter til København, tror man, der er larm og fester, men det er der ikke. Bare at kunne gå uden for og drikke en kop morgenkaffe, spise, tænde grillen – at man kan det, selvom man bor i byen. Det er jo helt fantastisk. Jeg ved godt, der er mange Københavnske lejligheder, der har fået altan, men det er unikt i forhold til en tagbolig, at man har et lækkert uderum.

Om forskellen på at bo i hus
- Det her er jo noget helt andet [end mit gamle hus, red.]. Det med at bo et sted, hvor der er så højt til loftet. I køkken-alrum og stue er der loft til kip, og i de øvrige rum er der minimum tre meter. Der er fritlagte spær, og der er lys og luft igennem det hele – man er på Københavns tage, kan du sige. Det er noget helt andet, end at bo i et parcelhus.

Om at få mere lys
- Der er klart mere lys i taglejligheden end i min tidligere bolig. Det er et fantastisk lys. Når man kommer gående op ad trappen – det er en gammel trappeopgang – så kommer man op på femte sal og lukker sig ind. Og så er der lys overalt. Lyset er unikt – og man vælger det for lyset.

Om det mentale aspekt
- Lyset er jo det, der gør en glad, når man vågner og kommer ind i sin stue om morgenen. Der er lys alle vegne, også selvom det er mørkt i vejret. Lyset starter ude på terassen om morgenen, og så går det i vest og er på de store VELUX vinduer, så går de helt op øverst og er i kippen inden solen går ned om aftenen. Der er lys hele vejen rundt i lejligheden.

Om at kunne lufte ud
”Oppe øverst er der motoriserede VELUX vinduer, som der er regnsensor på. De kan faktisk stå åbne, når man ikke er hjemme. Så kommer man hjem til en lejlighed, der ikke er lige så varm, som den kunne være. Man har så trygheden i, at de lukker, hvis der kommer et regnskyl.”