Fremtidens hjem

Fremtidens Hjem er eurodan-huses bud på det moderne hjem, hvor kvalitetsmaterialer, lækkert design og moderne teknologi går op i en højere enhed og skaber et trygt og vedligeholdelsesfrit hjem med komfort og lave driftsudgifter. Fremtidens Hjem bruges til at teste nye teknologier og afholde forskellige events i samarbejde med projektpartnere.

Optimale dagslysforhold

Fremtidens Hjem i Vindinge har fantastiske dagslysforhold, fordi facadevinduerne suppleres af mange ovenlysvinduer, der er placeret i blandt andet midten af boligen. I forlængelse af forældresoveværelset er et walk-in-closet. Her kan beboerne i ro og mage tage tøj på i det naturlige lys ovenfra. Det er optimalt, fordi dagslys i modsætning til elektrisk lys rummer alle regnbuens farver. Så her har man de allerbedste forudsætninger for at vurdere om ”dagens outfit” er smart eller ej.

I husets fordelingsgang er der et overskud af ovenlys fra de fem vinduer i taget. Gangen ville ellers være mørk og afhængig af elektrisk lys, og det ville være ærgerligt, når nu det er her, vi byder velkommen til gæster, og det er de første kvadratmeter, vi møder hver dag, når vi kommer hjem fra skole og arbejde.

Intelligent indeklimastyring

Boligens to sidste ovenlysvinduer findes i køkkenet. Køkken/alrummet er et meget dybt rum, og der er langt fra facadevinduerne hen til køkkendelen. Hvis huset ikke havde haft ovenlysvinduer her, så ville det have været en væsentlig forringelse af arbejdslyset, hvor der skal hakkes, snittes og smøres madpakker. Samtidig sørger ovenlysvinduer for en effektiv udluftning, hvor damp og stegeos nemt kan ledes ud i en fart.

Alle otte ovenlysvinduer er tilknyttet VELUX ACTIVE, som er en automatisk og intelligent indeklimakontrol, der regulerer indeklimaet i forhold til temperatur, CO2-niveau og luftfugtighed. Det betyder, vinduerne sørger selv for frisk luft, hvis der er behov for det i boligen. 
 
Se galleri


Se video fra Fremtidens hus