Anne og Simon vandt i 2013 et hus i ”Nybyggerne” på TV2. Et par år efter solgte de huset og købte i stedet en ældre villa i Kolding. I 2016 har parret totalrenoveret deres nye hjem og dokumenteret forløbet på ombyggerne.dk. Herunder kan du se, hvordan ovenlysvinduer forvandlede husets mørke 1. sal til en lys og indbydende overetage, der matcher alle familiens behov.

Se familiens egne optagelser
Her på dette link ligger alle 25 afsnit, som fortæller om renoveringen fra A til Å.

Nedenfor på denne side har vi samlet de episoder, som omhandler istandsættelsen af 1. salen, hvor ovenlysvinduerne spiller en hovedrolle:

Planlægning af 1. salen
Anne og Simon havde et stort projekt foran sig på 1. salen, som stort set var uden vinduer og lys. Se afsnittet hvor parret ansøger om energitilskud, er på messe og planlægger den nye ruminddeling (afsnit 14).
Taget
Da familien overtog huset, vidste de godt, at taget var udtjent og skulle skiftes. I dette afsnit bliver tagstenene lagt og ovenlysvinduerne monteret (afsnit 17).
Opbygning 1. sal
Al inventar blev revet ud af den originale 1. sal, og så kunne opbygningen af villaens overetage påbegyndes. Her skulle der være plads til forældresoveværelse, to børneværelser og et nyt badeværelse (afsnit 18).

Storms værelse
Det store børneværelse på 1. salen har fået masser af dagslys gennem to store ovenlysvinduer. Oplev den mærkbare forskel og hent inspiration til at indrette et sejt børneværelse (afsnit 21).
Viggos værelse
Lillebror Viggos værelse er mindre end storebror Storms ditto. De to store ovenlysvinduer åbner rummet op og giver fornemmelsen af mere plads. Se løsningen her (afsnit 22).

Badeværelset 1. sal
Før var der blot et simpelt toilet og en dør til et koldt og dunkelt rum. I det nye og større badeværelse er der monteret et VELUX Integra® ovenlysvindue, der kan programmeres til at åbne automatisk og derved sørge for udskiftning af luften (afsnit 23).

Forældresoveværelset
Anne og Simon besluttede at gøre forældresoveværelset mindre end det originale for at frigøre m2 til børneværelserne. Også i dette rum prioriterede parret dagslyset og fik med ovenlysvinduerne a room with a view. Se udsigten og soveværelset her (afsnit 24).

d