Guide: Sådan vælger du det rette gardin

Optimér dit ovenlysvindue med et gardin, der opfylder dit behov – uanset om du ønsker at skærme for solen, mørklægge dit soveværelse eller blot tilføre et dekorativt element.

Drømmer du om gardiner til dine ovenlysvinduer, behøver du ikke at lede længere. VELUX tilbyder gardiner og solafskærmning til alle behov, og så er de hurtige og nemme at montere.

Originale VELUX gardiner passer nemlig som hånd i handske til VELUX ovenlysvinduer. Du klikker bare dit nye gardin fast i de formonterede gardinbeslag – og så er det klar i løbet af få minutter.

Spørgsmålet er bare, hvilken af de mange gardinmuligheder, du skal vælge? Vi giver dig overblik over dine muligheder her – og hvilke behov de hver især dækker.

 

1: Jeg ønsker at mørklægge mit soveværelse

Mange har installeret ovenlysvinduer i soveværelset eller børneværelset og vil gerne kunne gøre rummet helt mørkt for at sikre en god nattesøvn.

Her kan du vælge det klassiske mørklægningsgardin, der lukker af for lyset, når som helst du ønsker det.

Du kan også vælge et mørklæggende energigardin, der ud over at mørklægge rummet har isolerende egenskaber, da der er tilføjet en aluminiumsbelægning mellem de to lag, der holder kulden ude. Og så er det endnu mere dekorativt med sit fine plisséstof.

 

Tip!

VELUX har netop lanceret kollektionen Colour by you, der giver dig muligheden for at bestille mørklægningsgardinet i lige præcis den farve, du ønsker.

 

2: Jeg ønsker at reducere varmen i mine opholdsrum

Det er skønt, når solen skinner, men det kan også betyde, at der bliver meget varmt i de rum, du ellers gerne vil opholde dig i – som fx stuen eller børneværelset.

Her kan et udvendigt solgardin være den perfekte løsning. Den blokerer nemlig solens stråler og reducerer opvarmningen med op til 73 procent. Det giver en behagelig rumtemperatur, og da solgardinet er transparent, kan du stadig nyde udsigten og få masser af naturligt lys ind i dit hjem.

 

3: Jeg drømmer om mere privatliv

Det er skønt med masser af dagslys, men nogle gange har du også bare brug for at lukke af for nysgerrige blikke – som når du for eksempel går ud af badet.

I vådrum som badeværelset er en klassisk persienne et godt valg, da den er nem at tørre af med en klud og kan vippes i en hvilken som helst retning, så du stadig får udsigt og lysindfald.

En anden elegant løsning til at skabe privatliv er et plisségardin, der giver et blødt og behageligt lys og samtidig forhindrer nogen i at kigge ind. Det har desuden trinløs placering, så du for eksempel kan dække den nederste halvdel af vinduet og lade lyset strømme ind foroven.

Endelig kan du vælge et rullegardin, der er en enkel løsning til at sørge for privatliv og regulere af dagslyset. Det fås i alverdens mønstre og farver og dæmper lysindfaldet uden at gøre rummet mørkt.

 

4: Jeg ønsker et dekorativt element i mit vindue

I nogle tilfælde har du måske allermest brug for et designelement, der giver et blødt og behageligt lys og samtidig matcher resten af indretningen i rummet. 

Her kan du vælge et plisségardin til at give et smukt farvepift eller et klassisk foldegardin, der skaber præcis den stemning, du ønsker.


Halvandenplanshus med ovenlysvinduer i Søborg
Se galleri