Kig til stjernerne

Patriciervillaen er en større villa i klassisk stil, som oprindelig blev tegnet af førende arkitekter til det bedre borgerskab for 100-150 år siden. Husene har fået betegnelsen fra "patricier", som er en person af fornem slægt fra overklassen i det romerske imperium.

Denne villa er bygget i 1908 og fik i forbindelse med en renovering i 2007 installeret hele 15 ovenlysvinduer.

”Det er interessant, at ovenlysvinduerne kan passe så godt ind i et ellers gammelt hus. Det har på mange måder givet et moderne udtryk til et klassisk hus,”

fortæller boligejeren, der ikke bare nyder godt af det smukke lysindfald i løbet af dagen, men også sætter pris på vinduerne ved sengetid.

”Vi er særligt glade for ovenlysvinduerne i soveværelset. Vi har stillet sengen under vinduet, så vi kan kigge op på stjernerne om aftenen. Det er ret fantastisk. Og så giver regnen på ruden en enorm hyggelig lyd”, siger boligejeren. 

I dag er der masser af lys i sove- og opholdsrummene. Men familien har desuden prioriteret ovenlysvinduer i trappeopgangen, som før var afhængig af elektrisk lys. Dagslyset vandrer nu frit imellem etagerne og skaber sammenhæng.

Der er anvendt VELUX manuelle vippevinduer (GGL 2050 MK08). Selve vinduet koster fra 2.670 kr. inkl. moms (2018 priser). Dertil kommer inddækning m.m. som afhænger af din tagtype. Se VELUX Danmarks vejledende listepriser.

Det er desværre ikke muligt at vise, hvad monteringen har kostet. Tal altid med din tømrer for at få en nøjagtig pris for netop din løsning, da det afhænger af hustype og opgavens omfang.
Se galleri

Anvendte produkter