Overskud af ovenlys

Da familien Schneider fik ovenlys, gav det ikke blot dagslys i rå mængder i køkkenet. De har samtidig fået en mere sanselig bolig, der bidrager til både hyggen og humøret.

På en villavej i Birkerød har familien Schneider hjemme. For nylig fik de monteret fire ovenlysvinduer for at give køkkenet en tiltrængt vitaminindsprøjtning i form af naturlig lys og luft. Forandringen er til at tage og føle på.

"Wow! Det var min umiddelbare reaktion, da jeg så resultatet. Ovenlysvinduerne har givet vores køkken nogle helt nye dimensioner. Det er blevet et mere sanseligt rum. Som vores søn sagde: ”Det er ligesom om, at køkkenet er blevet større”. Og det vil vi give ham fuldstændig ret i. Her er ultralyst og meget, meget venligt. Vi nyder at opleve sollyset vandre rundt i køkkenet. Det ændrer faktisk rummets udtryk time for time. Og når solen ikke skinner, er her stadig lyst bare på en lidt mere rolig måde" 

- siger Rikke Schneider.

Hyggen helt i top
Vinduerne har givet familien en ny forbindelse til livet udenfor hjemmets vægge. Både til det varierede danske vejr og til den omkringliggende natur.

- Vi har opdaget en ekstra feature ved vores ovenlysvinduer, som vi ikke havde forestillet os. Når det regner, og der ellers er stille i huset, er der dømt absolut råhygge. Lyden af regnen, der rammer ruderne, sender hyggebarometeret helt i top, siger Rikke og fortsætter:
 
- Derudover så har vi to 54 år gamle tempeltræer, som vi nu kan nyde igennem vinduerne. Og med til den historie hører også, at bladene på tempeltræer bliver fuldstændigt citrongule om efteråret. Så det lys, der bliver kastet tilbage fra de gule blade og ind i køkkenet, har vi endnu til gode at opleve. Og snevejr har vi heller ikke prøvet endnu.
 
Nemmere at komme ud af døren
At have ovenlysvinduer i køkkenet giver ikke bare et bedre arbejdslys, når der hakkes og snittes, koges og steges. Varmen og stege-osen udledes effektivt ved at åbne ovenlysvinduet og facadevinduet på samme tid i få minutter. Det kaldes ”skorstenseffekten”. 

- Fordi husets planløsning er helt åben mellem køkken-alrum, stue og næsten alle værelser, får vi luftet hele butikken igennem på ingen tid. Det er en stor hverdagsluksus, siger Rikke.

Frisk luft og dagslys har beviseligt en effekt på menneskers velvære, og i familien Schneider har de selv vurderet, at den øgede mængde dagslys og bedre indeklima har givet overskud i hverdagen.

- Vi er enige om, at de til tider hektiske morgener med to unger, der skal ud af døren, føles lidt lettere. Om det så bare er noget, vi bilder os ind, ved vi ikke, men der er en forskel. Selv husets to mest inkarnerede B-mennesker vågner hurtigere op til dåd. Helt uden brug af kaffe og "tagen-sig-sammen", fortæller Rikke.

Det har løsningen kostet
Der er monteret 2 manuelle ovenlysvinduer og 2 solcelledrevne VELUX INTEGRA® ovenlysvinduer i denne løsning. De solcelledrevne vinduer kan åbnes og lukkes, ligesom de kan styres og programmeres via en fjernbetjening.

De fire ovenlysvinduer inklusiv inddækning og isoleringssæt har i alt kostet ca. 30.400 kr. inkl. moms (2018-priser). Spørg din tømrermester for priser eller se VELUX Danmarks vejledende listepriser.

Monteringen har kostet ca. 72.000 kr., men prisen varierer fra hus til hus og afhænger bl.a. af husets konstruktion. Tal altid med din tømrer for at få en nøjagtig pris for netop din løsning.
Se galleri

Anvendte produkter

Sådan kommer du i gang