Nyt liv til parcelhuset

Et parcelhus defineres som et fritliggende hus med have og opfattes oftest som et hus i ét plan. Tidligere var parcelhuset indrettet med fokus på stuen, og de steder hvor man modtog gæster. I dag er der fokus på køkken-alrum og de funktionelle rum som eksempelvis badeværelset. 
Dette er også gældende for dette parcelhus, der er bygget i 1968, men løbende er blevet renoveret lige siden. Senest i 2009 hvor der blev etableret nyt køkken og i den forbindelse indsat ovenlys. 

"I køkkenet har vi nu lys hele dagen. Det betyder, at vi også om vinteren når at få det sidste lys ind, inden vi behøver at tænde for lyset."

- Ejeren af parcelhuset

Udover at få mere lys i køkkenet valgte parcelhusejeren at etablere nyt badeværelse med ovenlys. 

- Vi valgte at få ovenlys for at få meget mere dagslys og frisk luft ind i hjemmet - uden at nogen kan kigge ind. Og så er det bare noget andet at kigge ud af et ovenlysvindue end at kigge ud af et normalt facadevindue – supplerer parcelhusejeren. 

- Rummet er blevet mere større og luftigt, og ved at droppe facadevinduet fik vi samtidig en hel væg til rådighed, hvor vi kunne opsætte armaturer osv. Og så er lyset bare helt utrolig flot.

Der er brugt fire ovenlysvinduer i denne løsning. To af dem er VELUX INTEGRA® (det fjernbetjente vippevindue), og to er manuelle vippevinduer. De fire ovenlysvinduer har tilsammen kostet 21.062 kr. inkl. moms (2007-priser). Spørg din tømrer om priser eller se VELUX Danmarks vejledende listepriser.

Selve monteringen skønnes at tage omkring 10-15 hverdage i de tre forskellige rum. Husk at monteringen varierer meget fra hus til hus og afhænger bl.a. af husets konstruktion. Tal altid med din tømrer for at få en nøjagtig pris for netop din løsning.
Se galleri

Anvendte produkter

Sådan kommer du i gang