I Hellerup ligger en murermestervilla, som ikke ligner de andre huse på vejen. I tagfladen har ejerne monteret et stort antal ovenlysvinduer, der ligesom i tilbygningen sørger for masser af dagslys og et behageligt indeklima at opholde sig i.

Da familien Dreyer-Søndergaard købte huset i 2010, virkede boligen som det perfekte hjem. Huset havde dog mangler. Værelserne på førstesalen var mørke, badeværelset føltes fugtigt og så manglede der kvadratmeter. Men det var der råd for.

Familien, bestående af Malene, Anders og to børn, besluttede sig for at gå i gang med en større renovering af den gule murermestervilla fra 1928. 

I forbindelse med ombygningen, som var færdig i 2012, så man udskiftningen af taget som en mulighed for at tilføre boligen mere dagslys og frisk luft. I alt blev der monteret 12 ovenlysvinduer i taget og to lystunneller i entréen.

"At have så meget dagslys og luft gennem ovenlysvinduerne
er ren luksus," 

siger Anders.

Huset fik 50 nye, lyse kvadratmeter

Mens huset nu tilbød alt, hvad familien kunne ønske sig med hensyn til komfort, manglede det én ting: Plads. Derfor blev der i 2017 opført en tilbygning på huset på ca. 50 m2.

"Fra det øjeblik vi så huset for første gang, vidste vi, at vi ønskede en tilbygning," fortæller Anders Søndergaard. "Vi ønskede muligheden for at samle hele familien på samme etage og stadig have plads nok."

Efter at have forhørt sig hos boligarkitekter fandt familien frem til, at tilbygningen skulle bygges som en stor, sort boks. Med en yderside af træ og med fladt tag ville bygningen stå i kontrast, men stadig være et passende supplement til den eksisterende bygning:

"Tilbygningen matcher hovedindgangen, som også ligner en sort boks," forklarer Malene.

I 2017 stod tilbygningen færdig. Den var opdelt i to områder: en stor stue udstyret med VELUX ovenlysmoduler og et mindre rum, der går under betegnelse "tv-hulen".  Her giver et VELUX fladtagsvindue med buet glas dagslys til afslappende aktiviteter som læsning, leg og selvfølgelig fjernsynskigning.

Tv-hulen er en af Malenes favoritter:

"Det føles som et værelse for sig selv. Vi ønskede ikke, at stuen skulle blive til et sted, hvor sofaerne blev arrangeret foran fjernsynet, som om det var en slags alter," siger Malene.

Nu giver det lille huleagtige rum beboerne mulighed for at se tv uden at blive udelukket fra stuen.

"Udover dagslyset forhøjer ovenlysmodulerne og -vinduet loftshøjden i tilbygningen, og det elsker jeg," siger Malene.
Spørg din tømrermester for priser eller se VELUX Danmarks vejledende listepriser.

Se galleri

Anvendte produkter

Sådan kommer du i gang