Fokus på første sal

De oprindelige murermestervillaer er fra begyndelsen af det forrige århundrede og udviklede sig til at blive en klassisk byggetradition for enfamiliehuse. Det karakteristiske ved murermestervillaen er den markante taghældning og skorstenen, som typisk er placeret i midten af huset. Murermestervillaen er helstøbt i sin form og arkitektur og kan være svær at bygge om.

Denne murermestervilla er opført i 1930 og fik en tilbygning i 2016. Samtidig blev der åbnet op til kip på første sal og etableret seks ovenlysvinduer.

"Selvom værelserne er blevet mindre, efter vi tilføjede badeværelset på førstesalen, så overraskes vi stadig over at det virker som en helt ny etage med masser af lys og luft.


- Ejeren af murermestervillaen

- Vores loft var meget lavt. Man kunne ikke stå oprejst, og samtidig var der mørkt og lukket på første salen. Vi valgte derfor at åbne op med loft til kip, hvilket faktisk har betydet, at vi har fået en hel ny første sal. Der var ikke noget badeværelse på førstesalen før; så derfor er vi så glade og overraskede - at selvom værelserne er blevet mindre, så har effekten med at åbne op til en ny isoleret kip med ovenlysvinduer helt overskygget dette - supplerer ejeren af murermestervillaen.

Ovenlysvinduerne blev installeret på begge børneværelser, badeværelset og i den store trappeopgang. Særligt den automatiske udluftning på badeværelset skaber daglig glæde. 

- Jeg har indstillet vinduet på badeværelset til at lufte ud i en time om morgenen, efter at vi har været i bad. Så lukker vinduet automatisk, når der er gået en time. Det er en super bonus.

Der er i alt seks VELUX ovenlysvinduer i dette hus: to VELUX INTEGRA® (det fjernbetjente vippevindue), to manuelle vippevinduer og to klassiske tagvinduer (GVR).  De seks ovenlysvinduer har kostet ca. 51.750 kr. inklusiv moms (2016-priser). Spørg din tømrer om priser eller se VELUX Danmarks vejledende listepriser.

Selve monteringen anslås at have kostet under 12.000 kr. pr. ovenlysvindue inklusiv moms (2016-priser), men prisen varierer fra hus til hus og afhænger bl.a. af husets konstruktion. Tal altid med din tømrer for at få en nøjagtig pris for netop din løsning.
Se galleri

Anvendte produkter

Sådan kommer du i gang