Fire, flotte fladtagsvinduer

Da familien Andersen Nielsen købte en mørk, slidt bolig fra 1966 i Fredensborg, gik renoveringen straks i gang. En tilbygning, en ændret planløsning og en række fladtagsvinduer senere fremstår huset i dag moderne og med så meget dagslys i alle rum, at stemningen i hjemmet er totalt forandret.  

Det var i første omgang ikke huset, men en gammel vild have, som Torben Thornæs Andersen og Karin Sandager Nielsen faldt for. Haven havde flere sjældne træer og buske, som over årene havde fået lov til at vokse så vildt, at forbipasserende stort set ikke kunne se huset. Det kan de til gengæld i dag, hvor ikke blot den vilde have er blevet trimmet, men også huset har været igennem den helt store renovering. Blandt andet med en 30 kvadratmeter tilbygning, der har givet plads til en voksenafdeling med soveværelse, walk-in garderobe, et stort badeværelse og et viktualierum.

Lys er omdrejningspunktet

Én af de ting, som virkelig har ført huset ind i nutiden, og som tilfører stemningen og oplevelsen af rummenes størrelse noget nyt, er de fire nye VELUX INTEGRA fladtagsvinduer med buet glas, som er placeret i køkken-alrummet, entréen, soveværelset og voksenbadeværelset. Huset orienterer sig mod sydvest med store glaspartier i vinduer og skydedøre ud mod haven, mens der er smalle og relativt højtplacerede vinduer mod nord og øst. Dét kombineret med udhæng rundt om huset gav meget mørke områder indenfor. Et mørke, som familien gerne ville eliminere. 

“Her er ovenlysvinduer en oplagt mulighed for at få dagslys ind i rummene. Før har køkkenet og entréen været en meget mørk affære at bevæge sig rundt i, men i dag takket være ovenlysvinduerne er her altid lyst og rart at være. På en sommerdag føler jeg næsten, at jeg kan solbade og lave mad samtidig ude i køkkenet, fordi lyset bare brager ned fra oven”, fortæller Torben. 

Vinduerne giver bedre indeklima

Han tilføjer, at det ikke kun lysmæssigt er en gevinst med fladtagsvinduerne. Også indeklimaet er blevet forbedret, fordi vinduerne er programmeret til at åbne fire gange om dagen for at lufte ud.  

“Ovenlysvinduerne har klart været en tungere økonomisk post i renoveringsbudgettet, men de giver så meget merværdi til stemningen i hele huset, at de bestemt ikke var til diskussion at spare væk. Vi regner med at bo her i mange, mange år fremover. Netop fordi her er optimalt lys og nu også en optimal planløsning og masser af plads”

- siger Torben Thornæs Andersen.  

Produkter og priser

Der er monteret VELUX INTEGRA fladtagsvinduer med buet glas i størrelserne 120x120 cm, 100x100 cm, 90x90 cm og 80x80. Derudover en VELUX lystunnel. Den samlede produktpris i 2018 for alle vinduer er 53.538 kr. inkl. moms.  Montering af de fire elektriske fjernbetjente fladtagsvinduer og en lystunnel inkl. udvekslinger og lysninger har kostet 34.500 kr. inkl. moms. Prisen varierer fra hus til hus og afhænger bl.a. af husets konstruktion. Tal altid med din tømrer for at få en nøjagtig pris for din løsning.

Før/efter fotos

Anvendte produkter

Sådan kommer du i gang