{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Parcelhuset i Køge har fået ovenlysvinduer
Livet i lys og luft

På familien Andersens køkkenø står en stor, grøn pilea-plante og bader i dagslys fra to nye VELUX ovenlysvinduer. Der er himmelhøjde over køkkenet, hvor planten stortrives i lyset og luften – og det gør Allan og Heidi Andersen og deres to store teenagedrenge også.

”Planterne vokser vildt nu, og vi kan også mærke selv, at indeklimaet er meget bedre i hele stuen og køkkenet, som hænger sammen efter vores ombygning,” fortæller Heidi Andersen. Og så er der teenageværelserne i den tilbygning, som familien byggede til deres tvillingedrenge for nogle år siden.

”Den nye del af huset er meget tæt, og før drev fugten ned af de sydvendte glasdøre på drengenes værelser. I mange sommernætter sov de heller ikke godt på grund af varmen. Nu har de fået elektriske ovenlysvinduer på værelserne, og med styresystemet VELUX ACTIVE er indeklimaet altid friskt, uden at vi behøver at tænke over det. Vinduerne åbner selv, når temperatur, luftfugtighed og CO2-niveau er for højt på værelserne, og det har gjort en kæmpe forskel,” fortæller Allan Andersen og tilføjer:

”Vi ser dem sjældent, for de har det så lækkert på deres værelser nu.”

 

10

VELUX produkter

41.500 kr.

PRODUKTPRIS

Parcelhusets glæder og udfordringer

Familien Andersens parcelhus er et klassisk etplanshus fra 1960. Oprindeligt var huset kun 100 kvadratmeter, og familien har efterhånden fået sat deres præg. Både for at få mere plads, men også for at invitere mere dagslys indenfor. Det var der nemlig ikke meget af i det oprindelige hus.

”Dengang i 1960’erne gik det jo stærkt med at bygge, ofte i billige materialer. Dagslyset var ikke tænkt ind  i de her huse, i hvert fald ikke som man gør i dag. Her var mørke gange og halvmørke rum, der krævede meget kunstigt lys fra lamper,” fortæller Allan Andersen.

For at få lys fra flere verdenshjørner og skabe mere åbenhed i indretningen, valgte familien Andersen at vælte væggen mellem stuen og deres nye køkken.

”Ret tidligt besluttede vi, at vi ville have ovenlys. Effekten er, som vi håbede – hele køkkenet og stuen hænger mere sammen nu, ikke kun fordi vi har revet væggen ned, men i høj grad også fordi de nye ovenlysvinduer trækker lyset ud i alle krogene,” fortæller Allan Andersen. Heidi supplerer:
”Folk der besøger os lægger slet ikke mærke til vores nye køkken – de er mere begejstrede for de nye ovenlysvinduer!”
 
Parcelhuset i Køge har fået ovenlysvinduer
Parcelhuset i Køge har fået ovenlys
Dagslyset lokker

I dag er køkkenøen under de nye ovenlysvinduer blevet et samlingspunkt for familien.

”Vi kan godt ærgre os over, at vi ikke fik sat ovenlysvinduerne i noget før. De har løftet det her rum helt enormt. Dagene føles længere og ofte behøver vi ikke tænde lyset i køkkenet om aftenen, når vi laver mad,” fortæller Allan Andersen.

Samtidigt sender de elektriske VELUX INTEGRA ovenlysvinduer stegeos og madlugt ud gennem loftet og holder indeklimaet friskt og behageligt i det åbne rum.

”Jeg havde nok ikke kunne forestille mig, hvor stor en forskel de nye ovenlysvinduer ville gøre. Jeg er vild med, at vi har så meget dagslys nu, og at vi har fået et køkken-alrum, som alle har lyst til at blive hængende i,” siger Heidi Andersen.

"Jeg elsker, når vi kan høre regnen på ruden og i det hele taget føle os tættere på vejret udenfor"
Heidi, boligejer
Parcelhuset i Køge har fået ovenlysvinduer
VELUX ACTIVE styrer indeklimaet automatisk i huset
Familien om fordelene ved VELUX ovenlysvinduer

1. Mere dagslys 
 ”Vi blev overrasket over, hvor meget dagslys vi fik med vores nye ovenlysvinduer – og det har gjort en kæmpe forskel i forhold til, hvordan vi oplever rummene,” fortæller Allan Andersen.

2. Godt indeklima
”Vi føler, at vores hus er mere sundt at bo i nu – især drengenes værelser. De tænkte ikke på at lufte ud, og nu sker det automatisk. Vi mærker, hvordan luftfugtigheden ikke er så høj, og vi har ikke kondens på ruderne mere. Og så selvfølgelig ude på badeværelset, hvor der bliver luftet ordentligt ud nu – det har givet et dejligt indeklima,” siger Allan Andersen. 

3. Naturen banker på
”Vi lægger mærke til vejret nu, når vi står i køkkenet og har de nye VELUX ovenlysvinduer over os. Det er så fedt at se, hvordan det hele åbner sig op. Vi trives på en anden måde i køkkenet nu og samles mere omkring køkkenøen. Det handler selvfølgelig om indretningen, ja – men det er også dagslyset, som trækker i os,” fortæller Heidi Andersen.

Anvendte produkter
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Læs mere
Verdunkelung
VELUX mørklægningsgardin
Læs mere
VELUX smarta hem-lösningar
VELUX ACTIVE
Læs mere
Oplev dit rum med ovenlysvinduer