{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Mere livskvalitet, selv under taget

I tyverne og trediverne var disse firkantede bygninger ret populære og fik kælenavnet "kaffemøller", fordi de mindede folk om de firkantede manuelle kaffemaskiner, der var typiske i den periode. Det kompakte, firkantede toetagers hus var omkostningseffektivt at bygge, og højden på det stejle afvalmede tag gav senere mulighed for en billig ombygning af tagetagen. Med andre ord fik bygherren rigtig meget gulvplads for meget få penge. Arkitekten Philippe Frey beskriver, hvordan omkostningseffektiv konstruktion var et centralt tema dengang: "Kun ydervæggene er massivt murværk. Resten blev bygget med fliser og sten – alt, hvad folk kunne finde på. Derfor er murværket statistisk set meget blandet og ret ustabilt." Derfor ville montering af større vinduer for eksempel have været meget besværligt og dyrt. "Men det var ikke noget problem for nogen af os," siger arkitekten.

5

VELUX produkter

Atrium og skorsten

Fordi varm luft stiger opad, opstår der en særligt effektiv ventilationseffekt: Hvis vinduerne åbnes på andre etager, stiger den varme, brugte luft opad og slipper ud gennem VELUX ovenlysvinduerne. Dette skaber et træk, der lader frisk, kølig luft strømme ind fra etagerne nedenunder.

Atriummet er kun udstyret med individuelle vinduer og faste ruder. Men et centralt VELUX elektrisk ovenlysvindue bades hele luftrummet med naturligt lys fra sydsiden. Takket være den elektriske motor kan ovenlysvinduer og markiser med varmeblokerende beskyttelse nemt fjernstyres for at opnå forbedret aircondition.

De største fordele ved at få VELUX ovenlysvinduer

  1. Udluftning: Da varm luft stiger opad, skaber ovenlysvinduer en særligt effektiv ventilationseffekt.

  2. Nem radiokontrol: Takket være den elektriske motor kan ovenlysvinduer og markiser med varmeblokerende beskyttelse nemt fjernbetjenes for at opnå forbedret aircondition.

  3. Bedre livskvalitet: Vinduerne har givet rummene en ekstra fornemmelse af velvære.
Lykkeligt familieliv i den ombyggede kaffemølle

Med den vellykkede ombygning af den tidligere kaffemølle er Roth-familiens klar til at skrive et nyt kapitel i kaffemøllens lange historie. Det hele startede med Bernd Roths "vilde" studenterkollegium. Historien fortsætter i dag med lykkeligt familieliv takket være den geniale ombygning af kaffemøllen.

Grundplan

Ny livskvalitet

De lyse rum og de nye ventilationsmuligheder skaber et helt nyt indeklima. Hvis vinduerne åbnes på forskellige etager, stiger den gamle, varme luft op og slipper ud gennem VELUX ovenlysvinduerne. Dette skaber en udsugning, der lader frisk, kold luft strømme ind på nederste etage.

Anvendte VELUX produkter i dette referenceprojekt
Bottenmanövrerade takfönster
Tophængt ovenlysvindue
Produktoplysninger
Elektriska takfönster VELUX INTEGRA®
Fjernbetjent vippevindue
Produktoplysninger
Oplev dit rum med ovenlysvinduer