VELUX ovenlysvinduer er bygget af solide materialer og holder længe – især hvis de bliver vedligeholdt. Almindeligt slid og det hårde danske vejr kan imidlertid sætte sine spor. Når det sker, er det vigtigt at være på forkant. Ligesom facadevinduer skal VELUX ovenlysvinduer udskiftes på et tidspunkt. Her er 4 anledninger til at overveje en udskiftning af ejendommens ovenlysvinduer.

Bedre indeklima og automatisering

Med nyere VELUX ovenlysvinduer efter maj 2000 er der mulighed for et sundere indeklima med VELUX ACTIVE with NETATMO. Det er en intelligent indeklimakontrol, som holder øje med temperatur, fugtighed og CO2 og automatisk åbner eller lukker ovenlysvinduer og solafskærmning efter dine behov.

VELUX ovenlysvinduer før maj 2000 kan ikke opgraderes, så for at opnå en elektrisk eller solcelledrevet løsning må man udskifte til nye VELUX INTEGRA® ovenlysvinduer. De nye ovenlysvinduer har samme mål som de gamle generationer, så det er meget nemt for en tømrer at tage sig af udskiftningen. 

I samme omgang kan vi anbefale, at man udvider fra 1 til 2 eller flere ovenlysvinduer, da merudgiften ikke er væsentlig større for håndværkeren. Montering af flere ovenlysvinduer vil give bedre lysindfald, og boligen vil dermed føles større med en bedre rumfornemmelse. Oveni øges værdien af boligen.

 

Ovenlysvinduernes tilstand og alder

  • Hvis vinduerne er mere end 25 år gamle, er det ikke muligt at købe reservedele eller ruder hertil.
  • Hvis den anbefalede vedligeholdelse har været mangelfuld, vil der kunne opstå utætheder, så både vind og vand kan trænge ind. I værste fald kan det lede til råd og svamp, og vinduerne bør udskiftes.
  • Det optimale er selvfølgelig at forebygge. Typiske årsager til vandindtrængning kan være kondens pga. gamle pakninger (ældre end 10 år), forkert montering eller manglende rensning af inddækningen. Også manglende udluftning og dermed dårligt indeklima nedsætter vinduernes levetid.

Udskiftning af tag eller udnyttelse af lofter

Når ejendommen skal have et nyt tag og/eller udnyttelse af tørrelofter, er det en god anledning til at udskifte ovenlysvinduerne. En samlet entreprise sparer håndværkertimer og udnytter, at der er opstillet et stillads. Et nyt tag er også en oplagt mulighed for at etablere flere eller større ovenlysvinduer, så taglejlighederne får endnu mere dagslys. I kan også se på, om placeringen af de eksisterende ovenlysvinduer er optimal med hensyn til dagslys, udsyn og betjening. 

Servicetjek af VELUX servicekonsulent

Hvorvidt ovenlysvinduerne trænger til udskiftning, kan vores VELUX servicekonsulent lave et uforpligtende servicetjek på. Ved et besøg af en af vores servicekonsulenter bliver der lavet en gennemgang på udvalgte ovenlysvinduer i ejendommen, og på denne måde gives en generel status på vinduerne i forhold til alder og stand. Herfra kan servicekonsulenten komme med forslag til nye indbygning og forbedringer, når udskiftningen skal ske. 

Inspiration