Hvem vil ikke gerne bo med udsigt over byens tage?

For enden af opgangens trappetrin forvandles gamle tørrelofter nu om dage til attraktive lejligheder. Det er heroppe under taget, at byens bedste kvadratmeter skyder op.
I gamle dage lod de små støbejernsvinduer ikke meget dagslyset passere til loftsrummene. I dag er behovet og efterspørgslen anderledes. De nyrenoverede lejligheder har ofte store ovenlysvinduer, der er med til at give boligen en næsten luksuriøs rumfornemmelse.

Michael bor i en taglejlighed i en bygning opført i 1916. I 2013 skulle bygningen renoveres, og i den forbindelse blev syv VELUX ovenlysvinduer monteret i taglejligheden.

”Lyset er helt klart det, som jeg er gladest for, da det skaber et helt andet rum med en bedre rumfornemmelse. Det er også fedt, at der ingen vindueskarme er. Så er der intet i vejen for at få åbnet vinduerne og få frisk luft ind i lejligheden,”

siger Michael.

Alle ovenlysvinduer har gardiner og solafskærmning, som kan reducere solvarmen og lukke lyse nætter ude af soveværelset.  De kan tilmed programmeres til at lukke i eller op på forskellige tidspunkter af døgnet.

Der er da også særligt et tidspunkt på dagen, hvor Michael nyder sine ovenlysvinduer: ”Det er helt klart om morgenen, hvor jeg er gladest for mine ovenlysvinduer. Det er rigtig dejligt at kunne vågne op til morgenlyset,” siger han.

Der er anvendt 2 styk GPU PK08 og 2 styk GIU PK04 til henholdsvis badeværelse og soveværelse. Stykpris for GPU: 7.075 kr., stykpris for GIU: 5.831 kr. inkl. moms (2018 priser). Det er desværre ikke muligt at vise, hvad monteringen har kostet. Tal altid med din tømrer for at få en nøjagtig pris for netop din løsning, da den afhænger af hustype og opgavens omfang.

 
Se galleri

Anvendte produkter

Sådan kommer du i gang