DE FORUROLIGENDE FAKTA OM INDENDØRS-GENERATIONEN


Vi tilbringer 90 % af vores tid indendørs uden nok dagslys og frisk luft. Vi tænker ikke over det mere – men videnskabelige undersøgelser har vist, at det kan være skadeligt for vores sundhed og velbefindende.

Vi er indendørsgenerationen. Det er op til dig, hvordan historien ender.

Se filmen


INDELUFT KAN VÆRE FEM GANGE MERE FORURENET END UDELUFT

Uanset hvor du bor, er det næsten altid en fordel at åbne et vindue og få frisk luft ind i hjemmet i forhold til at indånde dårlig indeluft.

DAGSLYS KAN FORBEDRE DINE BØRNS INDLÆRINGSEVNE MED OP TIL 15 %

Ifølge videnskabelige undersøgelser opnår elever i klasselokaler, der har god belysning med dagslys, en mere effektiv læring, end hvis der er dårlig belysning. Disse fordele gælder uden tvivl også i hjemmet og på arbejdspladsen.

HVAD KAN JEG GØRE?

Der findes mange metoder til at få bedre luft og mere dagslys ind i dit hjem. Nogle er nemme og hurtige, mens andre tager lidt længere tid, men giver dig markante forbedringer på langt sigt.

HVIS DU BOR I ET FUGTIGT OG SVAMPEINFICERET HJEM, ØGES DIN RISIKO FOR AT FÅ ASTMA MED 40 %

Luftvejsproblemer og allergi kan skyldes
eller blive forværret af dårlig indeluft.

BØRNENES SOVEVÆRELSER ER OFTE HJEMMETS MEST FORURENEDE RUM

Giftige partikler og CO2 fra udånding – børneværelser indeholder ofte hjemmets højeste koncentration af skadelige stoffer.

MANGEL PÅ DAGSLYS GØR 15 % AF OS TRISTE

Det er ikke muligt at genskabe alle dagslysets fordele på kunstig vis. Vi har brug for sollys for at føle os energiske og sunde.

DET ER IKKE NOK AT VIDE DET


Det er vigtigt for os alle at gentænke, hvordan vi lever indendørs. Vi har alle – fra enkeltpersoner til arkitekter og fra virksomheder til regeringer – et ansvar for at sikre, at vores hjem er sunde at leve og vokse op i.


Hvorfor bekymrer vi os om dette?

I mere end 75 år har VELUX Gruppen været engageret i at forbedre folks livskvalitet ved at hjælpe med at sikre, at deres hjem og arbejdspladser kan få nok lys og frisk luft.
Videnskabelige undersøgelser har nu bekræftet sundhedsfordelene, men der er stadig lang vej igen, før vi alle forstår, at frisk luft ikke bare er en luksus, men rent faktisk er en nødvendighed.
Heldigvis er vi ikke de eneste, der arbejder for dette. Vi samarbejder med andre førende globale virksomheder inden for byggebranchen om at skabe bedre boliger. Vores løsninger kan ikke løse alle indendørsgenerationens problemer, men vi kan hjælpe med at vise den bedste vej fremad.